Čiernobiele bývanie

NETKY.SK • 2 September 2015, 11:00 • 2 min
Čiernobiele bývanie

BRATISLAVA - Čierna a biela - kontrast aj protiklad, nevinnosť a temnota, svetlo i tma. Dve farby, ktoré nemôžu byť rozdielnejšie. V oblečení ich kombinujeme vcelku ľahko, ale v bývaní sa nám moc nedarí. Nechajte sa zlákať touto nevšednou kombináciou a dodajte svojmu domovu osobitosť.

slovakia

left justify in out

Možno sa vám zdá kombinácia čiernej a bielej príliš tvrdá, nekompromisná a jednoznačná. To však platí iba v prípade, že to s ňou v interiéri preženiete. Keď sa s ňou vyhráte, môžete vytvoriť parádne, elegantné módne bývanie.

Už dávno neplatí, že čierna a biela patria len do luxusných hotelov. Jej noblesný luxus môžete mať aj doma. Avšak pozor, menej je niekedy viac.


Ak máte čiernobielu stenu na nábytku už s touto farbou šetrite. Zvoľte už len jednofarebné kúsky, napríklad bielu sedačku s čiernymi vankúšmi. Báť sa nemusíte ani zakomponovania tretej výraznej farby - sýtej a veselej na niektorých doplnkoch. Svojmu interiéru tak dodáte nádych hravosti.

 

Naopak, ak chcete mať nábytok čiernobiely, steny nechajte jednofarebné, napríklad biele. Prípadne ich môžete doplniť menšími dekoratívnymi prvkami v čiernej. Impozantne vyzerá podlaha s veľkými či malými šachovnicovými dlaždicami, alebo čiernobiele koberčeky.

 

Máte už čiernu aj bielu doma bežne, len by ste tomu ešte chceli dodať potrebný šmrnc? Zkúste si pohrať s povrchmi. Nakombinujte lesklé s matnými a uvidíte ako váš domov získá úplne iný výraz. Naviac čierna bude vďaka lesku vyzerať opticky svetlejšia, lesklý povrch odráža svetlo a tak velkoplošná čierna nepôsobí ani v malometrážních priestoroch príliš tmavo a miestnosti nezmenšuje.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies