Čierne skrinky odhalili príčinu pádu ruského lietadla: Pravdepodobne išlo o bombu!

NETKY.SK • 4 November 2015, 18:55 • 2 min
Čierne skrinky odhalili príčinu pádu ruského lietadla: Pravdepodobne išlo o bombu!

KÁHIRA - Vyšetrovatelia extrahovali obsah zapisovača letových údajov havarovaného lietadla spoločnosti Kogalymavia, ktoré sa zrútilo v sobotu v Egypte zo zatiaľ neznámych príčin. Druhá tzv. čierna skrinka, ktorá obsahuje hlasový záznam z kokpitu, však bola čiastočne poškodená a vyňatie dát si vyžiadalo značné úsilie.

slovakia

left justify in out

"Následkom toho nemôžeme zatiaľ poskytnúť ďalší komentár k otázke zapisovača letových údajov. Na mieste nešťastia pokračuje skúmanie častí (lietadla)," informovalo dnes egyptské ministerstvo civilného letectva, ktoré citovala agentúra Reuters.

 

Dopravné lietadlo typu Airbus A321M smerujúce do Petrohradu sa zrútilo krátko po štarte z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch pri Červenom mori, zahynulo všetkých 224 osôb na palube. Ruské úrady uviedli, že airbus sa pravdepodobne rozlomil ešte vo vzduchu, nechávajúc otvorenú možnosť explózie. K tejto možnosti sa dnes priklonila aj britská vláda.

 

"Kým prebieha vyšetrovanie, nemožno kategoricky určiť, prečo toto ruské lietadlo havarovalo. S pribúdajúcimi informáciami však nadobúdame istotu, že mohlo ísť o bombu," uviedol úrad britského premiéra Davida Camerona.

 

Po sobotňajšej tragédii ruského lietadla zmenilo 12 leteckých spoločností trasy svojich letov nad Egyptom tak, aby lietadlá neleteli ponad Sinajský polostrov.

V súvislosti s nešťastím v Egypte prijali na všetkých letiskách dodatočné bezpečnostné opatrenia vrátane dôkladnejšej predletovej kontroly lietadla, oznámili v noci nadnes egyptské médiá s odvolaním sa na vládne zdroje.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona