Čierne skrinky odhalili: Na palube havarovaného lietadla EgyptAir bol požiar

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 09:26 • 2 min
Čierne skrinky odhalili: Na palube havarovaného lietadla EgyptAir bol požiar

KÁHIRA/PARÍŽ - Informácie z opraveného záznamníka letových údajov potvrdili prítomnosť dymu na palube lietadla spoločnosti EgyptAir, ktoré sa zrútilo 19. mája do vôd Stredozemného mora počas letu z Paríža do Káhiry.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia zistili aj to, že škody na vraku nasvedčujú vysokým teplotám v prednej časti lietadla, čo, zdá sa, potvrdzuje predpoklad o požiari na palube.

 

Vyplýva to z komuniké, ktoré zverejnili dnes v Káhire a o ktorého obsahu informovala tlačová agentúra AP.

 

Pred haváriou, pri ktorej prišlo o život všetkých 66 osôb na palube, nevyslala posádka núdzové volanie a k útoku na lietadlo sa neprihlásila žiadna teroristická ani iná militantná skupina.

 

Poškodený bol aj záznamník hlasovej komunikácie v kokpite, druhá z tzv. čiernych skriniek, ktorú takisto previezli na opravu do Paríža.

 

Parížska prokuratúra v pondelok informovala, že začala vyšetrovať túto haváriu ako neúmyselné zabitie, teda nie ako teroristický čin. V prípade nových dôkazov sa to však môže zmeniť. Predbežné vyšetrovanie vedie francúzska prokuratúra už od polovice mája.

 

Hoci ide o egyptské lietadlo, ktoré havarovalo v egyptských výsostných vodách, vyšetruje nehodu aj Francúzsko, pretože lietadlo bolo vyrobené spoločnosťou Airbus vo Francúzsku a medzi obeťami havárie boli aj francúzski občania.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies