AKTUALIZOVANÉ Čierna streda?! Vodiči pozor! Počet dopravných nehôd pribúda, Chlapec pri hre vbehol pod kamión

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 15:40 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Čierna streda?! Vodiči pozor! Počet dopravných nehôd pribúda, Chlapec pri hre vbehol pod kamión

Vodiči zvýšte dnes opatrnosť na cestách, od rána sú hlásené rôzne dopravné nehody. Uvoľnite nohu z plynu, radšej minútku meškajte ako by ste nemali doraziť vôbec.

slovakia

left justify in out

Vážna dopravná nehoda sa dnes o 12:45 stala v meste Veľký Meder (okres Dunajská Streda), keď 15-ročný chlapec pri hre vbehol náhle pod kolesá prichádzajúceho ťahača s návesom.

 

Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, 42-ročný vodič kamiónu napriek brzdeniu nedokázal zrážke zabrániť. Chlapca po nehode previezli leteckí záchranári do bratislavskej nemocnice. Polícia presné príčiny nehody naďalej vyšetruje.
 

 

Diaľniční policajti dnes v skorých ranných hodinách na diaľnici D1 v úseku pri Piešťanoch zasahovali pri dopravnej nehode nákladného vozidla. Vodič kamiónu išiel zo Žiliny smerom na Bratislavu, keď pravdepodobne dostal mikrospánok prešiel do proti smeru a prevrátil sa. Vodič kamiónu prevážal fľaše s propán-butánom.

 

"S nákladným autom prešiel najskôr do ľavého jazdného pruhu, potom späť do pravého až na krajnicu, kde sa prevrátila časť nákladu. Z návesu sa uvoľnilo asi 300 kusov propán-butánových fliaš, pričom sa poškodilo cestné zvodidlo a oplotenie diaľnice," povedala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Pri nehode sa nikto nezranil, škodu odhadli vo výške približne 9500 eur. "Alkohol u vodiča nebol zistený. Za spôsobenú dopravnú nehodu mu policajti na mieste uložili blokovú pokutu v zmysle zákona," dodala.

 

Na železničnom priecestí medzi obcami Zlatná na Ostrove – Zemianska Olča v okrese Komárno k dopravnej nehode. Osobný vlak  smerujúci z Komárna do Bratislavy zachytil dodávku, ktorej vodič  pravdepodobne nerešpektoval na železničnom priecestí dopravnú značku „Stop daj prednosť“!

 

Po zrážke bolo vozidlo tlačené vlakom asi 100 m. Pri zrážke vodiča dodávky previezli do nemocnice v Komárne, utrpel síce viaceré zranenia, ale je mimo ohrozenia života.  Doprava na tomto úseku bola po nehode presmerovaná.  Krátko po siedmej hodine bolo už priecestie už znova prejazdné. Okolnosti tejto dopravnej nehody prešetrujú policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Komárne.

 

Ďalšia dopravná nehoda sa stala vo Zvolene tiež v skorých ranných hodinách. Táto nehoda sa nanešťastie pre 25-ročného mladého muža skončila tragicky. Okolnosti nehody polícia vyšetruje. Na základe doposiaľ zistených faktov 25-ročný vodič osobného motorového vozidla Škoda Felícia z Bratislavy, jazdiaci po Hronskej ulici v smere od mesta na Hypernovu, z doposiaľ nezistených príčin počas prejazdu pravotočivej zákruty prešiel s vozidlom do protismeru, kde prednou časťou vozidla prerazil kovové zábradlie.

 

Dostal sa na šikmý trávnatý svah, pričom pri dopade na asfaltovú cestu v časti Hať Podharajchom, zostalo vozidlo prevrátené na streche, pričom bol vodič vymrštený z vozidla a zakliesnený pod prednou časťou vozidla. Vodič pri nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Predbežne vyčíslená škoda je odhadnutá na 1300eur. V tomto prípade súdny lekár nariadil pitvu, pri ktorej sa bude zisťovať či bol mladík pod vplyvom alkoholu. V Banskobystrickom kraji ide v tomto roku už o 16 smrteľnú dopravnú nehodu. 

 

https://www.netky.sk/clanok/foto-hromadna-nehoda-pri-leviciach-si-vyziadala-4-zranene-osoby




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona