Čierna streda v Bratislave: Pri dopravných nehodách zomreli dve chodkyne!

NETKY.SK • 6 Február 2014, 13:45 • 2 min
Čierna streda v Bratislave: Pri dopravných nehodách zomreli dve chodkyne!

BRATISLAVA - Pri dopravných nehodách v Bratislave v stredu zomreli dve chodkyne. Prvá nehoda sa stala v stredu o 09:45 na Račianskej ulici, podľa doterajšieho šetrenia auto zrazilo 76-ročnú chodkyňu na ceste pred obytným domom.

slovakia

left justify in out

Žena utrpela vážne zranenia, ktorým ešte v stredu popoludní v jednej z bratislavských nemocníc podľahla. Vodičovi na mieste polícia spravila dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. Agentúru SITA o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Druhá dopravná nehoda sa stala v stredu o 10:45 na Exnárovej ulici v Bratislave. Pod kolesami smetiarskeho vozidla skončila 74-ročná žena. S vážnymi zraneniami ju previezli do jednej z bratislavských nemocníc, zraneniam v noci podľahla. Polícia obe dopravné nehody vyšetruje. 

Ako agentúru SITA informovala Kurucová, príčinou tragických nehôd s chodcami býva nedodržiavanie pravidiel cestnej premávky a dopravných predpisov, ale i zlá predvídateľnosť chodca či vodiča. Chodci podľa polície často nerešpektujú svetelnú signalizáciu na križovatkách. Pri prechádzaní cez cestu majú chodci prednostne použiť priechod pre chodcov, nadchod alebo podchod. Vstúpiť na vozovku chodec nesmie v prípade, ak je z jazdy blížiaceho sa auta zrejmé, že chodec môže ohroziť svoju vlastnú bezpečnosť. Polícia tiež odporúča chodcom, aby nevybiehali na cestu spomedzi zaparkovaných áut a na svetelných križovatkách dodržiavali svetelnú signalizáciu pre chodcov. Povinnosťou chodca je, aby za zníženej viditeľnosti mal na sebe reflexný prvok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona