Čierna mačka na ihrisku v Barcelone nie je novinkou

NETKY.SK • 25 August 2014, 14:00 • 2 min
Čierna mačka na ihrisku v Barcelone nie je novinkou

BARCELONA - Čierna mačka behajúca po trávniku štadióna Camp Nou, ktorá prerušila úvodný duel španielskej futbalovej La Ligy medzi FC Barcelona a Elche (3:0), nepriniesla domácim smolu.

slovakia

left justify in out

Zviera vbehlo na ihrisko v druhej minúte a na dlhšie prerušilo hru. Čierna mačka je v Španielsku takisto ako v iných európskych krajinách už od stredoveku považovaná za nositeľa nešťastia. Pre Barcelonu však zlý výsledok nepriniesla, Katalánci zdolali súpera 3:0.

 

Mačka behala bezradne po ihrisku, viacerí hráči sa ju neúspešne pokúšali chytiť. Tréner Barcelony Luis Enrique i ďalší členovia realizačného tímu sa na tom na lavičke bavili. Mačku dostali z hracej plochy až usporiadatelia, ktorí ju vyniesli von. Zviera už komentátori začali nazývať podľa maďarskej legendy konkurenčného Realu Ferenca Puskása Pusskas. 

 

Na Camp Nou prerušili pre čiernu mačku zápas už aj vo februári 2012 proti San Sebastiánu (2:1). V takmer rovnakom čase vtedy iná mačka vbehla na trávnik na štadióne Anfield v Liverpoole v zápase FC proti Tottenhamu. Informácie zverejnil Daily Mail. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies