Cieľom Spartaka Trnava pohárová Európa

NETKY.SK • 18 Február 2017, 10:37 • 2 min
Cieľom Spartaka Trnava pohárová Európa

TRNAVA - Po zimnom odstúpení Spartaka Myjava z najvyššej súťaže figurujú futbalisti Spartaka Trnava pred víkendovým štartom jarnej časti Fortuna ligy 2016/2017 na 4. mieste.

slovakia

left justify in out

V tábore "andelov" veria, že mužstvo si vybojuje účasť v európskych pohároch. Cieľom je Európska liga. "Musíme byť určite pripravení na to, že keď naši súperi zaváhajú, dokážeme to využiť. Na tretí v poradí Slovan máme síce odstup 6 bodov, ale je to hrateľné. Zabojujeme, aby sme si v lete zahrali podobný zápas ako naposledy proti Austrii Viedeň," vyjadril sa na piatkovej popoludňajšej tlačovej konferencii trnavského klubu tréner Miroslav Karhan.

Počas zimnej prestávky nenastali v kádri výrazné zmeny. Africký útočník z Pobrežia Slonoviny Privat Yao odišiel na hosťovanie do Zlatých Moraviec, v prípade dobrých výkonov sa však v lete môže vrátiť nazad. Boris Bališ bude hosťovať v FK Senica, Róbert Richnák posilnil druholigovú Sereď, rovnakým smerom putuje aj útočník Matúš Paukner, s ktorým spartakovci ukončili profesionálnu zmluvu. S francúzskym legionárom Loicom Gagnonom vedenie trnavského klubu rokuje o rozviazaní kontraktu, na jar by sa mal vrátiť domov. Naopak, v kolónke príchodov je iba dvojica hráčov - Brazílčan Kerlon Moura de Souza a rakúsky útočník s tureckými koreňmi Kubilay Yilmaz. "Podstatu sme videli v dvoch veciach, nerobiť veľké zásahy do mužstva, pretože máme dostatok kvalitných, skúsených a mladých hráčov. Viacerí sa vrátili po zranení. Druhým bodom je príprava v domácich, drsnejších podmienkach. Po sezóne si s trénermi sadneme a preberieme, aký to má dopad na mužstvo," uviedol generálny manažér FC Spartak Pavel Hoftych. 


Výrazne menšie pohyby v mužstve kvitoval i tréner Karhan. Lodivod Spartaka verí, že jeho zverenci sú pripravení. "Bolo zaužívané, že šesť hráčov odišlo a ďalších šesť prišlo. Podarilo sa nám udržať tím pokope, čo vidím ako výhodu, pretože chalani majú zaužívané určité veci a sú na seba zvyknutí. Môžeme z toho na jar ťažiť. Mrzí ma len to, že sa do prvého ligového zápasu nedostaneme na prírodný trávnik. Verím, že hráči sú natoľko skúsení a stretnutie napriek tomu zvládnu," skonštatoval 40-ročný kormidelník Karhan.

Štyri dni pred úvodným duelom Spartaka, ktorý v utorok 21. februára od 17.00 h nastúpia v Poprade proti "domácemu" MFK Zemplín Michalovce, visí otáznik nad Antonom Slobodom (silno narazená päta), problémy so stehenným svalom trápia aj Lukáša Greššáka. Pozitívny je návrat krídelníka Martina Mikoviča, ktorý je pripravený zasiahnuť do stretnutia. "Mikovič trénuje druhý týždeň naplno. Dobieha zameškané zo začiatku prípravy, keď má mužstvo voľno, dáva si dvojfázové tréningy. Uvidíme, či bude schopný odohrať celý zápas," objasnil Karhan.

Generálny manažér trnavského klubu vidí dôležitosť najmä v tom, aby káder fungoval podľa predstáv. V tíme sa podľa jeho slov nachádza viacero hráčov, ktorí môžu v budúcnosti zmeniť dres. Počas zimnej prestávky sa spomínal interes o niektorých futbalistov FC Spartak, na žiadneho však neprišla konkrétna ponuka. "Máme napríklad brankárov Adama Jakubecha i Martina Vantrubu, ktorý urobil progres. Je to budúcnosť Trnavy. S veľkým úspechom a víťazstvom na Africkom pohári národov sa vrátil kamerunský útočník Robert Ndip Tambe. Ďalším talentovaným hráčom je Erik Jirka, vďaka dobrým výkonom si pýta miesto v základnej zostave. Ide o zaujímavého futbalistu. Dôležitú rolu zohráva aj fakt, že juniorka hrá druhú ligu, ktorá našim futbalistom pomáha v adaptácii," dodal Pavel Hoftych.

Po Martinovi Mikovičovi je novým kapitánom Spartaka Lukáš Greššák. Ten pripomenul, že pre každého futbalistu je lepšie, keď môže viac hrať ako trénovať.


"Behali sme a tvrdo pracovali. Bola to dobrá zimná príprava, no už nám je dlho, tešíme sa na futbal. Máme za sebou sústredenie v Česku, kde nebol žiadny problém. Už nech hráme," poznamenal 28-ročný defenzívny univerzál Greššák.
 

Káder FC Spartak Trnava pred jarnou časťou sezóny 2016/2017:

Brankári: Adam Jakubech, Matej Strapák, Martin Vantruba
Obrancovia: Boris Godál, Lukáš Greššák, Ivan Hladík, Peter Čögley, Oliver Janso, Matúš Čonka, Denis Horník, Andrej Kadlec, Matej Oravec, Martin Tóth
Stredopoliari: Emir Halilovič, Erik Jirka, Kerlon Moura de Souza, Martin Mikovič, Ivan Schranz, Anton Sloboda, Lukáš Mihálik, Martin Košťál, Issiaka Babatounde Bello
Útočníci: Robert Ndip Tambe, Daniel Dubec, Kubilay Yilmaz

Zmeny v kádri: 

Príchody: Kerlon Moura de Souza, Kubilay Yilmaz 
Odchody: Filip Deket (Spartak Trnava "B"), Privat Yao (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - hosťovanie), Matúš Paukner (ukončenie zmluvy), Loic Gagnon (ukončenie zmluvy), Boris Bališ (FK Senica), Róbert Richnák (ŠKF Sereď)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies