Cieľom Spartak Trnava je zvíťaziť proti oslabenému AS Trenčín

NETKY.SK • 9 September 2016, 18:57 • 2 min
Cieľom Spartak Trnava je zvíťaziť proti oslabenému AS Trenčín

BRATISLAVA 9. septembra (SITA) - Duel úradujúceho slovenského futbalového majstra AS Trenčín so štvrtým tímom uplynulého ročníka najvyššej súťaže FC Spartak Trnava bude lákadlom sobotňajšieho 8. kola Fortuna ligy 2016/2017. A to napriek tomu, že v tejto sezóne obidva spomenuté kluby zatiaľ nepotvrdzujú najvyššie ambície: tímu spod Čákovho hradu patrí po doterajších siedmich odohraných kolách ôsme miesto s 9 bodmi, "andeli" figurujú na šiestej priečke s 10 bodmi.

slovakia

left justify in out

Už aj tak dosť oslabený káder AS v porovnaní s ročníkom 2015/2016 opustili počas nedávneho reprezentačného asociačného termínu ďalší dvaja futbalisti - legionári z Nigérie: ľavý obranca Kingsley Madu sa na tri roky upísal SV Zulte Waregem a špílmacher Ibrahim Rabiu bude pôsobiť tiež v belgickom mužstve KAA Gent, dohodol sa na trojročnom kontrakte. "Samozrejme, že obaja nám budú chýbať, no už nechceme hovoriť o tom, že niekto odišiel. Je to fakt a nič s tým nespravíme. Koncentrujeme sa na to, aby sme zvládli najbližší zápas. Zamakáme tí, čo sme v klube, aby sme vrátili Trenčín tam, kam patrí. Toto mužstvo má stále vysokú kvalitu," cituje burcujúce slová kapitána AS Petra Kleščíka internetová stránka fortunaliga.sk. Koučovi Martinovi Ševelovi však bude najmä Rabiu chýbať.

 

"Videli sme to v zápasoch, v ktorých Ibrahim v úvode sezóny nehral. Bez neho sme nedokázali byť takí kompaktní. Viazla nám medzihra," priznal kouč trenčianskeho mužstva a pokračoval: "Je teraz na nás, aby sme sa pokúsili nájsť chlapa, ktorý ho dokáže nahradiť. Mám niekoľko alternatív. Prvou je univerzál James Lawrence, toho však možno budeme potrebovať na ľavom kraji obrany, odkiaľ nám odišli Kingsley Madu i Jakub Holúbek. K dispozícii je Denis Jančo, ale ten má iba devätnásť rokov a stále sa učí. Jednou z možností je aj Jakub Paur. Uvidíme, ako to napokon vyskladáme."


V Trenčíne naopak privítali 25-ročného Reubena Gabriela, defenzívny stredopoliar naposledy pôsobil v portugalskej Boaviste Porto a s vedením AS sa dohodol na 12 mesiacov s dvojročnou opciou. Pre lodivoda Ševelu je potešiteľný aj návrat doliečeného stopéra Lukáša Skovajsu. "Po operácii to pre mňa nebolo jednoduché, všetko som musel sledovať iba z tribúny. Som však rád, že rekonvalescencia netrvala dlho a posledný týždeň som už naplno trénoval s chalanmi. Cítim sa dobre. Ak mi dá tréner šancu, som pripravený opäť naskočiť do zápasového kolotoča," uviedol 22-ročný talentovaný obranca.


Trnavčania vyhrali naposledy na Sihoti 3:1 a o niečo podobné ako 2. mája 2016 v spomenutom súboji 30. kola uplynulej sezóny sa chcú pokúsiť aj v sobotňajšom dueli. "Vtedy sme využili skutočnosť, že Trenčania mali v nohách náročné finále Slovnaft Cupu. Teraz to bude iný zápas, ale naším cieľom je zvíťaziť. Máme iba o bod viac ako súper, v tabuľke nechceme klesnúť. Vieme, že tím Trenčína opustili ďalší hráči, na to sa však nepozeráme. Koncentrujeme sa iba na náš sobotňajší výkon," poznamenal na webe fortunaliga.sk krídelník a kapitán FC Spartak Trnava Martin Mikovič.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies