Cieľom Rosinu na Slovakia Ringu je boj o špičku

NETKY.SK • 16 August 2013, 12:21 • 2 min
Cieľom Rosinu na Slovakia Ringu je boj o špičku

BRATISLAVA - Počas tohto víkendu (17. - 18. augusta) je v Orechovej Potôni na Slovakia Ringu na programe vrcholové motoristické podujatie tejto sezóny na Slovensku - preteky FIA GT Series. Ide o štvrté kolo šesťdielneho seriálu a predstaví sa v ňom viacero zvučných mien motoristického sveta.

slovakia

left justify in out

Najväčšou hviezdou akcie pod názvom MATADOR GT RACING WEEKEND bude deväťnásobný šampión v rely Francúz Sébastien Loeb, slovenským želiezkom v ohni bude Štefan Rosina. "Pre mňa je pocta pretekať v takomto šampionáte proti takýmto menám. Uvidíme, či to bude na víťazstvo, preteky trvajú hodinu, stať sa môže hocičo. Cieľ je, aby sme bojovali o špičku. Za tie roky v medzinárodných vodách som sa naučil, že je ťažko hovoriť niečo dopredu. Teraz by sme mohli iba polemizovať. Uvidíme, ako okruh sadne nášmu autu," povedal Rosina na piatkovej tlačovej konferencii v hoteli Kempinski v Bratislave. 

Bývalý jazdec série Porsche Supercup už má v tejto sezóne FIA GT Series na konte víťazstvo, v apríli sa na automobile Lamborghini LP560-4 s kolegom Peterom Koxom radoval v belgickom Zolderi. "Bol to vynikajúci pocit, počas toho víkendu sa všetko rýchlo zomlelo. V Zolderi som bol po prvý raz, ani som nerozmýšľal, že by sme mohli vyhrať. Ostatné dva - tri roky od tretieho miesta v celkovom poradí v Porsche Supercupe som mal ťažšie, takže išlo o akési zadosťučinenie, že sa tie správne výsledky vrátili späť," uviedol Rosina. 

Rodák z Púchova po skončení ročníka prestane súťažiť na vrcholovej úrovni, pretekať bude však aj naďalej. "Tento víkend určite nekončím, tá informácia bola asi zle interpretovaná. Sezónu na sto percent dokončím, profesionálne sa však už tomu nebudem venovať. Skôr to vidím na regionálnej úrovni, možno absolvujem dva - tri súťaže v zahraničí. V profesionálnej sérii, kde pôsobia bývalí jazdi F1, to už nebude. Tu to nie je o tom, že odjazdím preteky a idem domov. Musím sa tomu oddať naplno. Začal som aj pracovať, takže nebude čas. Informácia, že mám končiť tento víkend, ma prekvapila. Končiť v strede sezóny asi nie je normálne," dodal najúspešnejší slovenský okruhový pretekár, ktorý si zajazdí v sobotňajšej kvalifikácii a následne vo dvojici nedeľňajších hodinových pretekov. 

Okrem Francúza Loeba sa zo známych pretekárov predstavia aj Ind Karun Chandhok, ktorý pôsobil v tímoch F1 HRT a Lotus, či Monačan Stéphane Ortelli, víťaz prestížnej 24-hodinovky Le Mans v roku 1998 a súčasný líder poradia FIA GT Series. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies