Cieľom novej kampane je zvýšiť záujem mladých o účasť na voľbách do VÚC

NETKY.SK • 4 Október 2017, 11:10 • 2 min
Cieľom novej kampane je zvýšiť záujem mladých o účasť na voľbách do VÚC

BRATISLAVA - Zvýšiť záujem mladých o účasť na voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) je cieľom novej kampane, ktorú pre svojich rovesníkov pripravili mladí ľudia vo veku 16 až 25 rokov.

slovakia

left justify in out

Organizuje ju komunita Zastavme korupciu, súčasťou kampane je web podzupanom.sk, ktorý má návštevníkom pomôcť pochopiť dôležitosť nastávajúcich volieb.

 

"Cieľom je informovať mladých o kompetenciách župy a dokázať, že vo voľbách si nevolia pasívnu figúrku, ale človeka, ktorý bude rozhodovať o dôležitých veciach v ich najbližšom okolí," vysvetlila komunitná koordinátorka Klára Bernátová.

 

Na zmysel kampane poukázala i v súvislosti so zisteniami agentúry FOCUS, podľa ktorých je iba osem percent mladých ľudí vo veku od 18 do 24 rokov rozhodnutých zúčastniť sa na voľbách do VÚC.

 

Bernátová informovala, že súčasťou kampane bude aj komunikácia na sociálnych sieťach, do ktorej sa zapojili známe osobnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies