Cieľom čerstvého anglického šampióna sú ďalšie tituly

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 13:04 • 2 min
Cieľom čerstvého anglického šampióna sú ďalšie tituly

MANCHESTER - Futbalisti a vedenie čerstvého anglického šampióna Manchestru City krátko po zisku ligového primátu avizujú, že sa neuspokoja a v nasledujúcich rokoch chcú do klubovej vitríny pridať ďalšie trofeje.

slovakia

left justify in out

"The Citizens" si v nedeľu pripísali druhý anglický titul zásluhou domáceho víťazstva nad West Hamom United (2:0). Manchester City dominoval na Britských ostrovoch druhýkrát za ostatné tri roky, celkovo má na konte štyri anglické tituly. Predchádzajúce dva však získal ešte v 60. rokoch minulého storočia.

 

"Veľké tímy sa nemôžu uspokojiť s jedným úspechom. Tento klub a jeho hráči si zaslúžia ďalšie tituly," cituje spravodajský server www.bbc.co.uk slová trénera Manchestru City Manuela Pellegriniho. "Nie sme mužstvo, ktoré získa trofej len raz za čas. Ak sa chceme zaradiť k velikánom, tento titul musí byť jedným z mnohých," pridal sa kapitán Vincent Kompany. 

 

City už na začiatku marca triumfovali v Ligovom pohári (Capital One Cup) a v aktuálnej sezóne 2013/2014 mohli pridať aj ďalšie dva vavríny, lenže v osemfinále Ligy majstrov stroskotali na FC Barcelona a vo štvrťfinále FA Cupu senzačne nestačili na Wigan. Ich čilský kouč Pellegrini však upozornil, že nebyť týchto vyradení, jeho zverenci by sotva zvládli záver ligovej sezóny k spokojnosti. Pravda, k titulu im pomohli aj dve výsledkové zaváhania FC Liverpool v záverečných troch kolách. "Bol to brilantný ročník. Boli sme v hre o trofej v štyroch rôznych súťažiach dlhšie ako ktorýkoľvek iný anglický tím. Napokon sme získali dve z nich, preto som veľmi šťastný," netajil spokojnosť 60-ročný bývalý kormidelník Málagy či Realu Madrid. "Pri neúspechoch s Barcelonou a Wiganom sme boli nesmierne sklamaní, ale treba zobrať do úvahy, že sme počas celej sezóny odohrali o 14 alebo 15 zápasov viac ako Liverpool. Keby sme sa prebojovali ďalej aj v zostávajúcich dvoch súťažiach, možno by som teraz nerozprával o príjemných pocitoch po zisku titulu v Premier League," poznamenal Pellegrini. 

 

Hráči Manchestru City strelili v 38 stretnutiach majstrovského ročníka 2013/2014 úctyhodných 102 gólov, čo dáva solídny priemer 2,7 na jeden duel, ale len jeden-jediný presný zásah dosiahol Angličan. Ide o 28-ročného reprezentanta Albiónu Jamesa Milnera. Najlepším strelcom tímu bol v úspešnej sezóne 20-gólový stredopoliar Yaya Touré z Pobrežia Slonoviny. Pre úplnosť: nový anglický šampión inkasoval v tomto ročníku Premier League 37-krát. "V tomto ročníku boli pre nás kľúčové dve obdobia. Prvé, keď sme na začiatku súťaže z úvodných šiestich zápasov na pôde súpera mali na konte len štyri body. Vtedy som sa v rozhovoroch s hráčmi zhodol, že sme mali smolu, ale nebudeme nič meniť na našom štýle. Pokračovali sme rovnakým smerom, výsledky prišli a napokon sme boli jedným z najlepších mužstiev u súperov, pokiaľ ide o bodový zisk. Druhé obdobie bolo po nezaslúženej prehre 2:3 s FC Liverpool. Nevzdali sme sa, hoci v nasledujúcom súboji sme sa trápili aj so Sunderlandom a remizovali sme s ním doma 2:2. Zostávajúcich päť stretnutí sme však vyhrali, čím sme ukázali charakter," zhodnotil Manuel Pellegrini. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona