: Cieľ vojny v Afganistane je dostatočne skromný na to, aby sa dosiahol

NETKY.SK • 2 August 2010, 07:24 • 2 min
: Cieľ vojny v Afganistane je dostatočne skromný na to, aby sa dosiahol

: Cieľ vojny v Afganistane je dostatočne skromný na to, aby sa dosiahol

slovakia

left justify in out

img

Cieľ vojny v Afganistane je dostatočne skromný na to, aby sa dosiahol, vyhlásil dnes americký prezident Barack Obama pre televíznu stanicu CBS v programe Sunday Morning.
      Spojené štáty sa nepokúšajú zmeniť Afganistan podľa modelu Jeffersonovej demokracie, uistil prezident: cieľom v Afganistane je to, aby sa opäť nestal rajom teroristov. "To, čo sa snažíme robiť, je veľmi náročné, avšak je to dosť skromný cieľ," dodal Obama.
      Na odľahčenejšiu otázku - na čo sa teší najviac, keď odchádza zo svojej Oválnej pracovne -, odpovedal prezident v televízii CBS jednoducho: "Je to večera s mojimi dvoma dcérami." Podľa jeho slov čas strávený s rodinou považuje za výhru. Zároveň ho to upozorňuje na to, že to, čo robí ako prezident, má zaistiť, aby deti jeho dcér žili v silnej Amerike. Malia má 12 rokov a Sasha deväť.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona