Cibuľové placky

NETKY.SK • 17 Január 2019, 07:00 • 2 min
Cibuľové placky

BRATISLAVA - Cibuľové placky sú skvelou alternatívou tradičných zemiakových podlesníkov.

slovakia

left justify in out

Suroviny:
3 ks veľká biela cibuľa, 1 ks veľká červená cibuľa, 1 ks pór, 3 PL rastlinný olej, 2 hrste petržlenová vňať, 3 ks vajce, 100 g hrubá múka, 60 g hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej na vysmážanie

 

Postup:
Cibule i pór očistíme a nakrájame na tenké plátky. Tie potom  za občasného premiešania opražíme v panvici na rozpálenom oleji, kým nezmäknú a nestratia na objeme – zhruba 10 minút. Cibuľku potom vymiešame vo väčšej miske s nasekanou petržlenovou vňaťou, vajíčkami a oboma múkami. Dochutíme soľou, korením a majoránom. Potom lyžicou ukladáme malé placky do rozpáleného oleja a opekáme z oboch strán do zlatohneda. Placky zabavíme prebytočného oleja odležaním na kuchynskej utierke. Podávame so strúhaným syrom alebo s kyslou smotanou ozvláštnenou o pretlačený cesnak a trochu soli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies