Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
20. nov. 2019Félix
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
17.01.2019 07:00 Gurmán
Cibuľové placky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
17.01.2019 07:00 Gurmán

Cibuľové placky



BRATISLAVA - Cibuľové placky sú skvelou alternatívou tradičných zemiakových podlesníkov.


Suroviny:
3 ks veľká biela cibuľa, 1 ks veľká červená cibuľa, 1 ks pór, 3 PL rastlinný olej, 2 hrste petržlenová vňať, 3 ks vajce, 100 g hrubá múka, 60 g hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej na vysmážanie

 

Postup:
Cibule i pór očistíme a nakrájame na tenké plátky. Tie potom  za občasného premiešania opražíme v panvici na rozpálenom oleji, kým nezmäknú a nestratia na objeme – zhruba 10 minút. Cibuľku potom vymiešame vo väčšej miske s nasekanou petržlenovou vňaťou, vajíčkami a oboma múkami. Dochutíme soľou, korením a majoránom. Potom lyžicou ukladáme malé placky do rozpáleného oleja a opekáme z oboch strán do zlatohneda. Placky zabavíme prebytočného oleja odležaním na kuchynskej utierke. Podávame so strúhaným syrom alebo s kyslou smotanou ozvláštnenou o pretlačený cesnak a trochu soli.



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok