Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
30. sep. 2020Jarolím
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
17.01.2019 07:00 Gurmán
Cibuľové placky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
17.01.2019 07:00 Gurmán

Cibuľové placky



BRATISLAVA - Cibuľové placky sú skvelou alternatívou tradičných zemiakových podlesníkov.


Suroviny:
3 ks veľká biela cibuľa, 1 ks veľká červená cibuľa, 1 ks pór, 3 PL rastlinný olej, 2 hrste petržlenová vňať, 3 ks vajce, 100 g hrubá múka, 60 g hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej na vysmážanie

 

Postup:
Cibule i pór očistíme a nakrájame na tenké plátky. Tie potom  za občasného premiešania opražíme v panvici na rozpálenom oleji, kým nezmäknú a nestratia na objeme – zhruba 10 minút. Cibuľku potom vymiešame vo väčšej miske s nasekanou petržlenovou vňaťou, vajíčkami a oboma múkami. Dochutíme soľou, korením a majoránom. Potom lyžicou ukladáme malé placky do rozpáleného oleja a opekáme z oboch strán do zlatohneda. Placky zabavíme prebytočného oleja odležaním na kuchynskej utierke. Podávame so strúhaným syrom alebo s kyslou smotanou ozvláštnenou o pretlačený cesnak a trochu soli.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok