Cibulkovej stopka vo štvrťfinále, nestačila na Bielorusku Sobolenkovú

NETKY.SK • 27 September 2018, 16:19 • 2 min
Cibulkovej stopka vo štvrťfinále, nestačila na Bielorusku Sobolenkovú

WU-CHAN - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepostúpila do semifinále na turnaji WTA Premier 5 Dongfeng Motor Wuhan Open v čínskom Wu-chane (celková dotácia 2,746 milióna USD, tvrdý povrch). V stretnutí štvrtkového štvrťfinále podľahla za 84 minút 5:7, 3:6 rovnako nenasadenej Arine Sobolenkovej. Bieloruska nastúpi v semifinále proti turnajovej šestnástke Ashleigh Bartyovej z Austrálie. Napriek neúspechu získa slovenská tenistka za štvrťfinálovú účasť nezdanenú prémiu vo výške 54 230 amerických dolárov a do rebríčka si pripíše 190 bodov.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročná Cibulková (31. v rebríčku WTA) a o deväť rokov mladšia Sobolenková (20.) odohrali prvé vzájomné stretnutie. Úvod prvého setu štvrtkového zápasu patril Slovenke, ktorá sa dostala do vedenia 2:0. Jej súperka dokázala otočiť skóre na 5:3 vo svoj prospech. Cibulková zabojovala a vyrovnala na 5:5. Posledné dva gemy prvého dejstva však patrili Sobolenkovej, ktorá za stavu 6:5 na príjme premenila prvý setbal.

 

Na začiatku druhého setu pokračovala bieloruská tenistka v dobrom výkone, ktorý jej zabezpečil vedenie 3:0. Cibulková ešte dokázala znížiť na 2:3 z jej pohľadu. Bieloruska jej však znovu odskočila na 5:2 a následne pri svojom podaní za stavu 5:3 premenila prvý mečbal.

"Nebolo to ľahké stretnutie, súperka sa veľmi dobre hýbala a dokázala vrátiť mnoho loptičiek. Dostávala ma často pod tlak. Som šťastná, že som nakoniec zvíťazila," uviedla Sobolenková po zápase.

Aktuálna slovenská ženská jednotka Cibulková sa po úspešnom US Open, na ktorom postúpila do osemfinále, predstavila minulý týždeň na turnaji v japonskom Tokiu. Vo Wu-chane si 1. kole poradila s domácou Nao Hibinovou. V 2. kole jej vystavila stopku ďalšia Japonka Naomi Osaková. Na prebiehajúcom turnaji vo Wu-chane zdolala v 1. kole Rumunku Monicu Niculescovú 6:4, 6:3. V 2. kole zvíťazila nad ďalšou Rumunkou Simonou Halepovou. Svetovú a nasadenú jednotku zdolala 6:0, 7:5 a upravila vzájomnú bilanciu na 5:2 vo svoj prospech. V súboji o postup do štvrťfinále triumfovala nad Dariou Kasatkinovou z Ruska 6:3, 7:6 (3).

Dvojhra - štvrťfinále:
Arina Sobolenková (Biel.) - Dominika Cibulková (SR) 7:5, 6:3 za 84 minút
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies