Cibulkovej rodičia budú melbournské finále sledovať doma

NETKY.SK • 23 Január 2014, 10:21 • 2 min
Cibulkovej rodičia budú melbournské finále sledovať doma

BRATISLAVA - Rodičia slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej na sobotňajšie finále ich dcéry na Australian Open v Melbourne nepoletia. Mama historicky prvej slovenskej grandslamovej finalistky Katarína Cibulková bude sledovať zápas úspešnej dcéry doma v televízii, ale zásadne iba zo záznamu.

slovakia

left justify in out

"Dostali sme ponuku od sponzora Dominiky na cestu do Austrálie, ale sme ju odmietli. Trochu aj z poverčivosti...," povedala Katarína Cibulková pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu v čase, keď už vedela výsledok semifinále, ale na zápas čakala zo záznamu. "Nepozerala som nič v priamom prenose a už si aj finále pozriem zo záznamu... Keď hrala Dominika v roku 2009 v semifinále Roland Garros, ja som tam bola a na zápas do Paríža pricestoval manžel Milan. A prehrala. Takže teraz necháme podporný tím Dominiky bez zmeny, tak ako je v Melbourne. Má svoj vlastný rituál a my by sme ho možno príchodom narušili," dodala mama Cibulková.

Rodičia, ktorí majú v tenise vždy najväčší podiel na športovaní svojich detí, intenzívne prežívajú úspechy i neúspechy svojich ratolestí. "Celý život snívame o tom, že raz získa grandslamový titul. O tom sníva každý tenista. A teraz, keď je už Dominika tak blízko, zdá sa mi to až neskutočné," vyznala sa Katarína Cibulková.

Keď vraj vlani s Dominikou jej tréner Matej Lipták rozoberal nepresvedčivý rok 2013, poukázal na to, že jeho zverenka bola nevýrazná na grandslamových podujatiach. "Liptákova filozofia bola v tomto roku sa čo najlepšie pripraviť práve na grandslamy a veľké turnaje. Ja sama som nedávno hovorila s Dominikou na tému o veku tenistky a uviedla som práve Číňanku Na Li ako príklad, že najlepšie začala hrať, keď mala okolo 25 rokov. Myslím, že aj Dominika dozrieva," dodala Cibulková staršia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona