Cibulkovej hra sa po trápení dáva dokopy

NETKY.SK • 17 September 2014, 12:35 • 2 min
Cibulkovej hra sa po trápení dáva dokopy

TOKIO - Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková prvý raz od júna uspela vo dvoch dvojhrách za sebou. Po nevydarenom lete jej to dodalo signál, že je opäť na správnej ceste.

slovakia

left justify in out

"Mám veľkú radosť z toho, že tá moja hra sa dáva dokopy a vracia. Na kurte som sa cítila dobre už na tréningoch, vždy je však dôležité preniesť to aj do zápasov, čo nebýva ľahké," povedala 25-ročná Bratislavčanka pre agentúru SITA po svojom stredajšom osemfinálovom víťazstve 7:6 (5), 7:5 v japonskej metropole nad Američankou CoCo Vandeweghovou. 

 

"Tokijské 1. kolo proti Kirsten Flipkensovej som zvládla výborne, nedala som jej dýchať. Dnes to bolo trošku iné, lebo Vandeweghová opiera svoju hru o servis, je agresívna. Ťažko sa proti nej hrá. Ja som však výborne returnovala, súperka si udržala podanie len v štyroch gemoch z dvanástich. Veľmi dobre som zvládala krízové situácie," skonštatovala finalistka januárových melbournských grandslamových Australian Open Cibulková. 

 

Zverenkyňu kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka teraz čaká postupujúca z duelu Angelique Kerberová (Nem.-1) - Elina Svitolinová (Ukr.): "Ak by to bola Kerberová, tak proti nej sú to vždy náročné súboje. Hrá veľmi solídny a nepríjemný tenis, tešila by som sa však na takúto výzvu. So Svitolinovou som jediný doterajší vzájomný duel prehrala, takže by som jej mala čo odplácať. Teším sa z dvoch vydarených zápasov a chcem naďalej predvádzať takéto výkony." 

 

Cibulková nevzdáva boj o októbrový výberový šampionát WTA Finals v Singapure pre osem najúspešnejších hráčok sezóny, ale nezaťažuje sa prepočtami: "Po trápení v Amerike chcem v prvom rade znova hrať môj dobrý tenis a pociťovať radosť. Ak mi to pôjde podľa predstáv, prídu aj výsledky. Nehodlám však sama seba dostávať pod tlak." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies