Cibulkovej finále Australian Open top športovým výsledkom samostatnej SR

NETKY.SK • 10 November 2014, 11:56 • 2 min
Cibulkovej finále Australian Open top športovým výsledkom samostatnej SR

BRATISLAVA - Prienik Dominiky Cibulkovej až do zápasu o grandslamový titul figuruje na úplnom vrchole slovenskej športovej hierarchie, vyhlásil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že jej finále na Australian Open je najlepším výsledkom slovenského športu v ére samostatnosti. Videla to miliarda ľudí, dve a pol hodiny, semifinále takisto. Bola to skvelá reprezentácia našej krajiny a slovenského tenisu," povedal Moška pre Rádio Slovensko po minulotýždňovom bratislavskom challengeri ATP mužov pri hodnotení celej sezóny. 

 

"Dominikin výsledok zatienil všetky menšie úspechy. Aj keď sa fedcupovému tímu nedarilo a daviscupový nepostúpil medzi najlepších šestnásť na svete, je náš tenis v desiatke rebríčka v Pohári federácie. Iný veľký šport, v ktorom by sme mali zastúpenie v prvej desiatke krajín, na Slovensku nie je. Muži sú okolo 25. miesta na svete, čo je možno druhý - tretí najlepší výsledok po hokeji v renkingu. Dominika je v Top 10. Máme päť žien a dvoch mužov vo svetovej stovke a blíži sa tam aj Norbert Gombos. Aj keď to ešte nie je éra Hrbatého a Kučeru, odvážim sa tvrdiť, že slovenský tenis si drží vysokú úroveň," skonštatoval Igor Moška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies