Cibulková zdolala v slovenskom derby Rybárikovú

NETKY.SK • 17 Január 2012, 08:25 • 2 min
Cibulková zdolala v slovenskom derby Rybárikovú

Cibulková zdolala v slovenskom derby Rybárikovú - Tenis Slovenská tenistka Dominika Cibulková (18. v rebríčku WTA) sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková (18. v rebríčku WTA) sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nasadená sedemnástka si v úvodnom kole v atraktívnom derby poradila s krajankou Magdalénou Rybárikovou hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:1. Cibulková nadviazala na triumf nad kolegyňou zo slovenského fedcupového tímu z vlaňajšieho turnaja WTA v Tokiu, kde potrebovala na víťazstvo tri sety. Jej súperkou v 2. kole bude Maďarka Greta Arnová (92.), s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2007 ju zdolala po trojsetovom boji v kvalifikácii na turnaji WTA v americkom New Havene.   
      O osude prvého setu súboja medzi Cibulkovou a Rybárikovou v Melbourne rozhodol rýchly brejk. Za stavu 5:3 premenila slovenská jednotka pri vlastnom servise v poradí tretí setbal. V druhom dejstve si Cibulková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme využila pri podaní Rybárikovej v poradí štvrtý mečbal. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana má už teraz istú prémiu 33.300 austrálskych dolárov a 100 bodov do rebríčka WTA. Cibulkovej doterajším maximom v Melbourne Parku je osemfinále z roku 2009, vlani skončila na úvodnom podujatí veľkej štvorky v treťom kole na rakete svetovej jednotky Dánky Caroline Wozniackej. Rybáriková ani na štvrtý pokus neprešla v singli na Australian Open cez prvú prekážku.
      
      dvojhra - 1. kolo:
      Dominika CIBULKOVÁ (17-SR) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:3, 6:1.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies