Cibulková zdolala ubolenú svetovú jednotku, uštedrila jej dokonca kanára

NETKY.SK • 26 September 2018, 08:44 • 2 min
Cibulková zdolala ubolenú svetovú jednotku, uštedrila jej dokonca kanára

WU-CHAN - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do osemfinále na turnaji WTA Premier 5 Dongfeng Motor Wuhan Open v čínskom Wu-chane (celková dotácia 2,746 milióna USD, tvrdý povrch). V utorňajšom stretnutí 2. kola senzačne zvíťazila nad svetovou i turnajovou jednotkou Rumunkou Simonou Halepovou 6:0, 7:5.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročná Bratislavčanka nastúpi v osemfinále proti trinástej nasadenej Ruske Darii Kasatkinovej. Zverenka trénera Mateja Liptáka zdolala v pondelňajšom úvodnom súboji Monicu Niculescovú z Rumunska.

 

"Hrala som veľmi dobre. Nebolo však ľahké vyrovnať sa s prestávkami na ošetrenie mojej súperky, najmä po psychickej stránke. Som rada, že som to nakoniec zvládla," povedala Cibulková po stretnutí podľa webu wtatennis.com.

 

"V osemfinále to bude ťažké. Daria hrá veľmi dobre a je to inteligentná hráčka. Teším sa na súboj. Milujem tento turnaj - kurty, loptičky, vyhovuje mi povrch. Rada hrám na centrálnom kurte a dúfam, že ma tu čaká ešte mnoho zápasov," doplnila niekdajšia svetová "štvorka".

Halepovú limitoval zranený chrbát, ale nechcela sa na to vyhovárať. "Na začiatku som to mala náročné, pretože môj chrbát bol zablokovaný. Bola som však na to pripravená, bavili sme sa o tom s mojím tímom. Normálne by som mala zápas skrečovať, ale nechcela som, keďže to nemám rada. Snažila som sa iba hrať čo najlepšie," skonštatovala 26-ročná Rumunka.

Cibulková (31. v rebríčku WTA) a o tri roky mladšia Halepová odohrali v utorok siedme vzájomné stretnutie. Slovenka uspela päťkrát. Predtým naposledy sa stretli pred dvoma rokmi na koncoročnom šampionáte WTA Finals v Singapure. Na ceste za celkovým triumfom zvíťazila Cibulková v skupinovej fáze 6:3, 7:6 (5).

Aktuálna slovenská ženská jednotka Cibulková sa po úspešnom US Open, na ktorom postúpila do osemfinále, predstavila minulý týždeň na turnaji v japonskom Tokiu. V 1. kole si poradila s domácou Nao Hibinovou. V 2. kole jej vystavila stopku ďalšia Japonka Naomi Osaková.

Dvojhra - 2. kolo:
Dominika Cibulková (SR) - Simona Halepová (Rum.-1) 6:0, 7:5 za 85 minút
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies