Cibulková: V tomto roku máme veľkú motiváciu postúpiť do finále

NETKY.SK • 5 Február 2014, 15:18 • 2 min
Cibulková: V tomto roku máme veľkú motiváciu postúpiť do finále

BARTISLAVA - Finalistka Australian Open Dominika Cibulková tvrdí, že slovenské tenistky majú v tomto roku veľkú motiváciu prebojovať sa do finále Pohára federácie.

slovakia

left justify in out

Vlani boli zverenky kapitána Mateja Liptáka blízko k postupu do súboja o titul, keď po úvodných dvojhrách viedli v moskovskom Krylatskom nad Ruskom 2:0, domácemu družstvu sa však podarilo otočiť nepriaznivý vývoj.

"Máme veľkú motiváciu, pretože v prípade víťazstva nad Nemeckom by sme aj aprílové semifinále proti úspešnejšiemu z dvojice Austrália - Rusko hrali doma v bratislavskom NTC. Vlaňajšiu nešťastnú prehru s Ruskom som veľmi dlho predychávala. Bolo by krásne, keby sa nám v tomto roku podarilo postúpiť do finále, musíme však ísť od zápasu k zápasu. Človek nikdy nevie, ako sa to vyvinie. V Moskve sme viedli 2:0 a prehrali sme, taký je šport," povedala pre TASR slovenská jednotka.

Finálová účasť na úvodnom grandslame sezóny v Melbourne môže podľa Cibulkovej zohrať vo víkendovom fedcupovom zápase kladnú aj zápornú úlohu. "Má to svoje pozitíva aj negatíva. Budem sa snažiť vyhnúť nervozite a brať to ako tenisový zápas. Nejde o život, chcem si duel s Nemeckom pred domácimi fanúšikmi v skvelej atmosfére užiť a predviesť dobrý tenis," dodala aktuálna svetová trinástka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies