Cibulková v 1. kole v Tokiu proti grandslamovej finalistke

NETKY.SK • 17 September 2016, 11:39 • 2 min
Cibulková v 1. kole v Tokiu proti grandslamovej finalistke

TOKIO - Ľavoruká česká univerzálka Lucie Šafářová bude súperkou slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej nasadenej ako šiestej v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Premier Toray Pan Pacific Open v japonskom Tokiu (dotácia 1 milión USD, tvrdý povrch Decoturf).

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom sobotňajší žreb. Bude to duel dvoch grandslamových finalistiek v singli. Šafářová bola takto ďaleko na parížskom Roland Garros 2015, Cibulková už na melbournských Australian Open 2014. Postupujúca si v osemfinále zmeria sily s úspešnou z domáceho derby medzi Misaki Doiovou a Naomi Osakovou.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková, 12. v dlhodobom renkingu, má proti 29-ročnej brnianskej rodáčka Šafářovej (44. , bola však už aj v Top 5) štatistiku 4:2. Pokúsi sa o revanš za tesnú prehru 7:6 (4), 4:6, 5:7, ktorú inkasovala vlani v auguste na "harde" v americkom New Havene. Rivalita trvá už od roku 2008.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková bude hrať premiérovo od 2. septembra, keď v 3. kole vrcholných US Open v New Yorku podľahla Ukrajinke Lesii Curenkovej. Na ázijskej šnúre (aj Wu-chan a Peking) môže podporiť svoje vyhliadky kvalifikovať sa na októbrový výberový šampionát pre osem najlepších singlistiek sezóny v Singapure. Momentálne figuruje na 7. pozícii.

Jednotkou podujatia v japonskej metropole je Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, dvojkou poľská miestna šampiónka z ročníkov 2011 a 2015 Agnieszka Radwanská, trojkou Češka Karolína Plíšková a štvorkou Španielka Carla Suárezová-Navarrová - všetky štyri majú na úvod voľno.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies