Cibulková: Urobím všetko, aby som tím posunula ďalej

NETKY.SK • 6 Február 2014, 13:52 • 2 min
Cibulková: Urobím všetko, aby som tím posunula ďalej

BRATISLAVA - Dominika Cibulková triumfom na podujatí ITF Slovak Open 2006 naštartovala svoju seniorskú kariéru, 8. - 9. februára si v NTC v Bratislave zahrá prvý raz po dvoch rokoch a už ako grandslamová finalistka.

slovakia

left justify in out

"Jasné, že nervozita tam je. Očakávania, ktoré vyvstali z toho môjho januára v Melbourne, však chcem brať iba pozitívne. Odovzdám na kurte všetko, aby som tím posunula ďalej, ale budem si opakovať, že je to len šport a nejde predsa o život. Nehodlám sa stresovať a dostávať sama seba pod zväzujúci tlak. Chcem si užiť zápasy a atmosféru pred domácimi divákmi, ukázať im dobrý tenis," predznamenala 24-ročná Bratislavčanka pred víkendovým stretnutím s Nemkami vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie. 

Povestne ústretová Cibulková mala v ostatných dňoch v agende nielen aklimatizáciu po návrate z južnej pologule, ale aj rôzne aktivity, ktoré vyvstali z jej vyniknutia na Australian Open: "Od utorka sa pripravujem s tímom. Som rada, že sa znova môžem venovať už len tréningu. Povrch je fantastický - ani príliš rýchly, ani pripomalý. Cítim sa dobre a uvedomujem si moju pozíciu jednotky kádra aj rešpekt, ktorý Nemky voči mne majú po tom Melbourne." 

Pri predpokladanom scenári bude zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie Mateja Liptáka v sobotu bojovať s niekdajšou členkou Top 10 Andreou Petkovicovou: "Vnímam ju už od juniorských turnajov, ale nikdy som proti nej nehrala súťažný zápas, ba ani sme spolu netrénovali. Ona sa snaží hrať na základnej čiare, využívať silu súperky. Neviem, ako mi ten jej štýl sadne, sama som zvedavá. Nemôžem síce povedať, že by som s Nemkami chodila na kávu, nemáme nejaké nadštandardné vzťahy, ale Andrea je príjemná, vždy veľmi kamarátska." 

Trinástka renkingu Cibulková v januári v Sydney prehrala s deviatou ženou počítačového poradia WTA Kerberovou pri dovtedajšej bilancii 0:4, šancu na revanš dostane v nedeľu: "Určite jej mám čo odplácať. Poznáme sa navzájom veľmi dobre. Pôjde znova o zápas, v ktorom ja budem musieť tlačiť a počínať si agresívne. Ona je taká poľsko-nemecká stena, z tej svojej defenzívy všetko vybehá a vráti, veľmi dobre číta hru, má ľavácky servis. V tom Sydney som proti nej hrala dobre, ale prehrala som na dvoch - troch loptách. Niekedy sa to môže stať a presne taký bol ten zápas." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies