Cibulková: Som šťastná a hrdá na to, ako som to zvládla

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 08:27 • 2 min
Cibulková: Som šťastná a hrdá na to, ako som to zvládla

MIAMI - Slovenská tenistka Dominika Cibulková je hrdá na to, akým spôsobom sa premiérovo v kariére prebojovala do Top 10 svetového rebríčka.

slovakia

left justify in out

"Bol to fyzicky aj psychicky veľmi ťažký zápas v strašne ťažkých podmienkach. Veľmi dobre som to zvládla," povedala Cibulková pre agentúru SITA po stredajšom víťazstve 3:6, 7:6 (5), 6:3 nad Poľkou Agnieszkou Radwanskou vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v americkom Miami. 

 

"Dosť fúkalo, čo mi narušilo rytmus pri podaní, ale ani Agnieszka nie je na servise nejaká silná. Často sme teda dostávali loptičku do hry a v niektorých štádiách boli tie výmeny neskutočné. Ona hrala klasicky, nesklamala - všetko vrátila a ešte aj čosi navyše, akokoľvek som bola na to pripravená. Každú loptičku som si musela usilovne vybojovať. Urobila som aj nespočetné množstvo chýb, ale to muselo prísť s takou hrou, aká na ňu platí. Nie každý deň je to ako v semifinále Australian Open, že sa zobudíte a padne vám tam všetko, na čo siahnete," upozornila 24-ročná Bratislavčanka, ktorej narátali 55 chýb, ale aj 50 "winnerov". 

 

Cibulková za stavu 3:6, 4:5 odvrátila pri svojom podaní tri jednotlivé mečbaly, z nich prvý Jastrabím okom, ktoré odhalilo mierny "aut" súperky: "Tie dôležité Jastrabie oká tam dnes boli tri, ale toto asi naozaj najviac. Ani si nespomínam, kedy naposledy som odvrátila tri mečbaly a ešte vyhrala. Navyše, proti takej hráčke. Ona pri tom prvom mečbale zariskovala a ten ´aut´ bol fakt malinký. Aspoň vidieť, ako blízko môže byť úspech od neúspechu. Uvedomila som si to a pri tých ďalších dvoch mečbaloch som jej to ´zabila´, zostala som odvážna." 

 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka, pochopiteľne, vedela o veľkej šanci na Top 10: "Keď mi referujete o slzách šťastia Dominika Hrbatého, tak sa priznám, že aj mne dve - tri vyhŕkli. Vedela som, že ´desina´ je na dosah, ale tréner ma na to dobre pripravil. Brala som to naozaj tak, že keď tam mám byť, tak budem. Po zápase mi ako úplne prvé napadlo, že som ho vyhrala, Top 10 bolo až následné. Všetci sa ma na to pýtali aj tu v Amerike, ale teraz to vnímam tak, že som hrala dobre a tým som si to zaslúžila. Padol mi síce balvan zo srdca, pociťujem však skôr šťastie, než úľavu." 

 

Cibulková bude vo štvrtkovom semifinále čeliť postupujúcej z duelu Číňanky Na Li s Dánkou Caroline Wozniackou: "S Na Li som po finále Australian Open prehrala aj nedávno v Indian Wells, ale ten zápas mi dal nový impulz. Bolo to veľmi tesné, mala som blízko k úspechu. Uvedomila som si, že ani ona nie je neporaziteľná. Tiež je to len tenistka z mäsa a kostí a môžem ju zdolať mojou dobrou hrou. Tešila by som sa na ten duel. S Wozniackou sme toho proti sebe odohrali veľmi veľa, dôkladne sa poznáme, človek proti nej veľa nenavymýšľa. Je to skôr obranárka, veľmi solídna hráčka. Bez ohľadu na meno súperky v prvom rade pôjdem na kurt s odhodlaním odovzdať všetko." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies