Cibulková skúša na Floride nové rakety Dunlop, pracuje na forhende

NETKY.SK • 11 December 2013, 12:37 • 2 min
Cibulková skúša na Floride nové rakety Dunlop, pracuje na forhende

MIAMI - Slovenská tenistka Dominika Cibulková už tretí týždeň zarezáva na sústredení na Floride. Zverenka trénera Mateja Liptáka okrem tréningov pod drobnohľadom fedcupového kapitána v týchto dňoch skúša aj nové rakety Dunlop.

slovakia

left justify in out

Cibulkovej tréningový program sa skladá z viacerých cyklov. „Tri dni makám, potom mám deň voľno, ďalej tri dni makám, potom mám pol dňa voľno. Niekedy to vyjde tak, že v nedeľu trénujem a mám v jeden deň dvakrát tenis a dvakrát kondičku. V tenisovom tréningu pracujeme na forhende, aby som sa vedela v obrannej pozícii dobre brániť. A potom trénujem moju klasickú hru, drilovačky,“ povedala Cibulková pre svoju oficiálnu webovú stránku domicibulkova.com.

Na Floride sa Cibulková pokúša pri testovaní nájsť raketu Dunlop, s ktorou by bola ešte spokojnejšia. „Skúšam ten istý model od Dunlopu, ale možno dlhšiu raketu alebo inú váhu. Mali sme k dispozícii dva druhy, o pol centimeter aj centimeter dlhšie. Centimeter je už dosť veľký rozdiel, cítila som to. Ešte uvidíme, možno skúsim ísť vlastnou zlatou strednou cestou. Možno vyskúšam dlhšiu o 7 mm, ktorú mi majú teraz poslať. Verím, že nájdem správnu raketu, Dunlop na tom dobre pracuje. Dávam im presné informácie, ako sa mi s ňou hrá a oni potom na to reagujú,“ dodala slovenská jednotka.

Cibulková nie je na Floride zďaleka sama, pripravujú sa tam aj Češka Lucie Šafářová, Američanky Varvara Lepchenková, Madison Keysová, Jamie Hamptonová či Kazaška Galina Voskobojevová. „Je tu veľmi veľa báb. Na budúci týždeň mám tak vybukované, že som musela odmietnuť niektoré sparingy. Počasie je úplne úžasné, len prvý týždeň bolo zamračené a viac pršalo. Vtedy nám to ohrozilo len dva tréningy. Občas zafúka, ale to je normálne. Máme 28 stupňov, je to ideálne. Kondičný tréning som robila s Róbertom Bérešom, ktorý trénuje aj hokejový Slovan. No po dvoch týždňoch musel odísť a prišiel jeho kolega,“ zakončila Cibulková, ktorá sa vráti na Slovensko 19. decembra. Po vianočných sviatkoch 26. decembra odlieta na turnaje do Austrálie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies