Cibulková si exhibíciu užila aj tancom: Milujem ho, hoci to neviem

NETKY.SK • 16 November 2016, 14:34 • 2 min
Cibulková si exhibíciu užila aj tancom: Milujem ho, hoci to neviem

BRATISLAVA - Korunováciu kráľovnej, tanečné kreácie a tiež žiadny stres boli momenty, ktoré si dosýta vychutnala slovenská tenistka Dominika Cibulková v utorňajšom deviatom ročníku exhibície Tennis Champions v bratislavskom NTC.

slovakia

left justify in out

Ešte pred začiatkom celej šou si organizátori prichystali pre víťazku MS WTA v Singapure prekvapenie v podobe "korunovačnej slávnosti". O dekorovanie sa nepostaral nik iný ako Dominik Hrbatý, s ktorým získala v roku 2009 Hopmanov pohár. Na pomyselný tenisový trón sa "kráľovná Dominika" posadila s korunkou, červeným plášťom aj archívnou raketou. Aktuálna svetová päťka potom odohrala exhibičný duel so Švajčiarkou Belindou Bencicovou. V ňom sa v úvode rozbiehala pomalšie, prvé dva gemy získala jej súperka, ale po "tanečnej prestávke" sa jej podarilo vyrovnať na 2:2. Za stavu 4:3 pre Bencicovú prišiel slovenskej jednotke pomôcť svojimi skúsenými radami Hrbatý s dcérkou Elou.

 

Diváci sa dočkali v rozuzlení viacerých pekných výmen, Švajčiarka sa v snahe zvíťaziť snažila získať na svoju stranu aj rozhodcu, ten však na dar v podobe fľaše nereagoval. Cibulková získala tri gemy v rade a celý zápas vyhrala 6:4.

 

"Užila som si. Jasné, že ten singl bol pre mňa špeciálne ťažký po tých pár dňoch, keď som nehrala tenis, ale myslím, že s Belindou sme to dobre zvládli. Aj potom to bolo super. Strašne ma to s chalanmi bavilo a verím, že to bavilo aj ostatných ľudí. Oveľa viac som si to užila ako v predchádzajúcich rokoch, pretože vtedy som bola vo väčšom strese," povedala víťazka ôsmich turnajov WTA a na margo jej tanečnej kreácie doplnila: "Milujem tanec, ale neviem tancovať. Známi aj kamaráti o mne vedia, že tancujem strašne rada, ale neviem to. Ale zabavila som sa," uviedla na tlačovej konferencii po exhibícii.

 

Diváci v Národnom tenisovom centre videli v akcii aj Dominika Hrbatého a jeho "víťazstvo" nad Čechom Radkom Štěpánkom. Záverečná šesťhra priniesla prekvapenie v podobe účasti zlatej dvojice z OH 2016 v Riu de Janeiro bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov.

 

Česko-slovenský súboj Radka Štěpánka a Dominika Hrbatého sa niesol v oveľa uvoľnenejšom duchu, obaja tenisti bavili publikum nielen peknými a originálnymi kúskami, ale aj slovnými výmenami. Prvý tajbrejk získal výsledkom 7:5 Hrbatý. V druhom dejstve zvýšil bronzový medailista z OH 2016 v Riu de Janeiro obrátky a napokon ho vyhral 11:9. Rozuzlenie mal jasne vo svojich rukách "Dominátor", v rozhodujúcom tajbrejku zvíťazil 7:3.

 

Tradičným vrcholom tenisovej exhibície bola záverečná "šesťhra", vypredanú AEGON arénu zabával iránsky šoumen Mansour Bahrami a jeho francúzsky kolega Yannick Noah. Počas "zápasu" prišla na rad tenisová lekcia pre najmenších, tanečné kreácie a aj spevácka vložka v podaní Noaha. Do hry sa zapojili z hľadiska aj zlatí medailisti vo vodnom slalome bratranci Ladislav a Peter Škantárovci, dvojica Bahrami a Noah musela hrať na oplátku s ich pádlami. Z výhry sa radovalo trio Cibulková, Hrbatý a Noah.

 

Svoj návrat do NTC si užíval aj Dominik Hrbatý: "Vrátiť sa po dlhšej dobe do NTC je vždy nádherné. Z pocitov pred plným hľadiskom som mal husiu kožu. Za ten pocit by som dal všetko, keby som ešte mohol hrať. Je to nenahraditeľné. Tenis je môj život."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies