Cibulková sa prebojovala do druhého kola v Melbourne

NETKY.SK • 14 Január 2013, 08:05 • 2 min
Cibulková sa prebojovala do druhého kola v Melbourne

Cibulková sa prebojovala do druhého kola v Melbourne - Tenis Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

imgSlovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Finalistka minulotýždňového podujatia v Sydney si v úvodnom kole napriek nevydarenému začiatku poradila s iba 16-ročnou Austrálčankou Ashleigh Bartyovou za 1:55 h v troch setoch 3:6, 6:0 a 6:1. 

Nasadená pätnástka nastúpi v 2. kole proti Ruske Valerii Savinychovej. Cibulková má v Melbourne už istú prémiu 45.500 austrálskych dolárov a 100 bodov do svetového rebríčka WTA, jej doterajším maximom v Melbourne Parku je osemfinále z roku 2009. 

Cibulková mala hneď v úvodnom geme zápasu s Bartyovou k dispozícii dva brejkbaly. Austrálčanka ich však aj vďaka dvom skvelým stopbalom odvrátila, vo štvrtom geme prelomila podanie Slovenky a ujala sa vedenia 3:1. Cibulková síce vzápätí kontrovala rebrejkom a vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri hry sa stali korisťou Bartyovej. Mladá Austrálčanka hrala v prvom sete odvážne, jej údery mali potrebnú dĺžku i razanciu. Cibulková naopak robila priveľa nevynútených chýb najmä z bekhendu.

Na začiatku druhého dejstva Slovenka odvrátila dva brejkbaly, čo ju výrazne povzbudilo. V ďalších minútach trikrát získala Bartyovej servis a uštedrila jej "kanára". Cibulková sa postupne dostala do správneho rytmu, začala dominovať v dlhých výmenách od základnej čiary a na jej konto pribúdali winnery z forhendu i bekhendu. Aj rozhodujúce dejstvo bolo v réžii favorizovanej svetovej štrnástky. Cibulková po rýchlom brejku odskočila Bartyovej na 3:0 a za stavu 5:1 premenila pri vlastnom servise v poradí štvrtý mečbal.

Cibulková po postupe do 2. kola netajila spokojnosť. "Zápas proti Bartyovej nebol vôbec ľahký. Austrálčanka, ktorá štartovala na turnaji s voľnou kartou, hrala v prvom sete naozaj veľmi dobre. Nemala čo stratiť a vychádzali jej údery. Na začiatku druhého dejstva som si podržala podanie, čo bol dôležitý moment, potom sa zápas začal otáčať na moju stranu. Dokázala som sa presadiť svojou hrou,"povedala Slovenka v prvom interview priamo na kurte. 

Ženy - dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (15-SR) - Ashleigh Bartyová (Austr.) 3:6, 6:0, 6:1
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies