Cibulková sa po troch rokoch vracia do fedcupového tímu Slovenska, v nominácii proti Lotyšsku chýba Rybáriková

NETKY.SK • 30 Január 2019, 10:50 • 2 min
Cibulková sa po troch rokoch vracia do fedcupového tímu Slovenska, v nominácii proti Lotyšsku chýba Rybáriková

BRATISLAVA - Dominika Cibulková, Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová a Rebecca Šramková tvoria oficiálnu predbežnú nomináciu tenistiek Slovenska na stretnutie s domácimi Lotyškami 9. - 10. februára na tvrdom povrchu v Rige v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2019 reprezentačných družstiev. Obe družstvá čaká premiérový vzájomný duel v Pohári federácie. Slovensko figuruje na 12. priečke v renkingu krajín ITF, Lotyšsko je na 15. mieste.

slovakia

left justify in out

Kapitán hostiek Matej Lipták zverejnil svoj káder na stredajšej tlačovej konferencii v Národnom tenisovom centre (NTC) v Bratislave. Práve v stredu 30. januára je všeobecná uzávierka oficiálnych predbežných nominácií na tento asociačný termín Fed Cupu. V každom tíme potom môžu nastať dve zmeny pred žrebom programu v piatok 8. februára. V nominácii chýba skúsená Magdaléna Rybáriková. Po troch rokoch sa v nominácii objavila súčasná slovenská jednotka Dominika Cibulková. Bývalá svetová štvorka dosiaľ naposledy hrala v tíme Slovenska v apríli 2016 proti Kanade. V stredu mala nastúpiť na turnaji v Petrohrade, svoju účasť však musela odvolať pre vírusové ochorenie.

V úvode sezóny zo Sloveniek najviac na seba upozornili Kužmová a Schmiedlová. Dvadsaťročná rodáčka Košíc Kužmová sa prebojovala na turnaji v Aucklande až do semifinále, v ktorom nestačila na neskoršiu víťazku podujatia Nemku Juliu Görgesovú. Dvadsaťštyriročná Schmiedlová pred Australian Open postúpila v Hobarte až do finále. Na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny v Melbourne sa však Slovenkám nedarilo podľa predstáv. Iba Kužmová prešla prvým kolom, do tretieho kola ju potom nepustila favorizovaná Ukrajinka Elina Svitolinová.

Pred dôležitým fedcupovým duelom sa z lotyšských hráčok javí v lepšej forme Sevastovová. V úvode sezóny sa dostala do štvrťfinále turnaja v Brisbane a osemfinále Australian Open. V oboch prípadoch jej vystavila stopku Naomi Osaková z Japonska. Ostapenková sa dočkala prvého víťazstva v novej sezóne až v utorok v Petrohrade. Na podujatiach v Šen-čene, Sydney a na Australian Open neprešla cez prvé kolo.

Oficiálna predbežná nominácia Slovenska na stretnutie s Lotyšskom v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2019 tenisových reprezentačných družstiev žien (9. - 10. februára, Riga, tvrdý povrch Rebound Ace Synpave v Aréne Riga):

Dominika Cibulková (26. vo svetovom rebríčku vo dvojhre/ -)
Viktória Kužmová (45. / 123. vo štvorhre)
Karolína Schmiedlová (64. / -)
Rebecca Šramková (190. / -)
kapitán: Matej Lipták



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies