Cibulková: "Nebola som schopná dostať Šarapovovú pod tlak"

NETKY.SK • 29 Jún 2011, 09:38 • 2 min
Cibulková: "Nebola som schopná dostať Šarapovovú pod tlak"

Cibulková: "Nebola som schopná dostať Šarapovovú pod tlak"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ako nasadená dvadsaťštvorka prehrala na centri pod zatiahnutou strechou s päťkou "pavúka" Ruskou Mariou Šarapovovou za 57 minút nečakane hladko v dvoch setoch 1:6 a 1:6. Cibulková nenašla účinnú protizbraň na agresívnu hru wimbledonskej šampiónky z roku 2004, ktorá jej odplatila prehru zo štvrťfinále Roland Garros z roku 2009 a upravila vzájomnú bilanciu na 3:2. V semifinále sa Šarapovová vo štvrtok stretne s nenasadenou Nemkou Sabine Lisickou.
      Cibulková si napriek utorňajšej prehre vďaka postupu mezi najlepšiu osmičku výrazne vylepšila svoje wimledonské maximum. V osemfinále získala cenný skalp svetovej jednotky Dánky Caroline Wozniackej. Z trávnatých dvorcov All England Clubu si odnáša prémiu 137.500 libier a 500 bodov do svetového rebríčka WTA. Po Wimbledone sa opäť stane slovenskou jednotkou, keď predstihne Danielu Hantuchovou a s najväčšou pradepodobnosťou sa vráti do najlepšej svetovej dvadsiatky. Jej grandslamovým maximom zostáva semifinále Roland Garros z roku 2009.
      Šarapovová od úvodných minút duelu s Cbulkovou na dvorci dominovala. Ruske kvalitne podávala, bola agresívna na returne a dokázala Slovenku pretlačiť pri dlhých krosových prestrelkách od základnej čiary. Cibulkovej nevychádzalo podľa predstáv prvé podanie a po druhom servise ju Šarapovová neustále tlačila do defenzívy. Za stavu 1:4 mala zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana k dispozícii dva brejkbaly, no Šarapovová následne získala štyri fiftíny za sebou a prvý set získala za 27 minút jasne vo svoj prospech.
      Na začiatku druhého dejstva si Šarapovová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Cibulková síce kontrovala rebrjekom, no vo štvrtom geme po sérii nevynútených chýb opäť stratila svoje podanie a Ruska už zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V šiestom geme vďaka kanonáde winnerov z forhendu i bekhendu opäť prelomila podanie Cibulkovej a pri vlastnom servise následne premenila hneď prvý mečbal, keď loptička z rakety Slovenky skončila ďaleko za základnou čiarou.
      Cibulková po hladkej štvrťfinálovej prehre netajila sklamanie. "Dnešný zápas mi nevyšiel podľa mojich predstáv. Po osemfinálovom dueli s Wozniackou, v ktorom som išla nadoraz, som cítila únavu. Nedokázala som Šarapovovú dostať pod tlak, práve naopak, ona dostávala pod tlak mňa, čo bolo rozhodujúce. Čakala som, že bude hrať agresívne a nedovolí mi, aby som jej to zabíjala. Hrala veľmi rýchlo, rozhadzovala ma z každej loptičky. Dnes mala navrch a zvíťazila zaslúžene," povedala pre TASR Cibulková, ktorá na margo celkového vystúpenia na tohtoročnom Wimbledone poznamenala. "Teraz som sklamaná, pretože je krátko po štvrťfinálovom zápase a všetko je to ešte čerstvé. O pár hodín a o pár dní sa však na všetko budem pozerať ináč a postup do wimbledonského štvrťfinále budem určite považovať za pekný úspech. Cením si najmä víťazstvo nad Wozniackou v zápase, v ktorom som podala super výkon. Ešte raz škoda nevydareného štvrťfinále," dodala Cibulková, ktorá zatiaľ nevie, či bude po Wimbledone štartovať na antukových turnajoch v Budapešti a Bad Gasteine. "Musíme sa o najbližšom programe ešte porozprávať s trénerom. Rozhodnem sa v priebehu pár dní aj podľa toho, ako sa budem cítiť po Wimbledone."  
      Šarapovová po vynikajúcom výkone a hladkom postupe medzi elitné kvarteto žiarila spokojnosťou. "Je to pre mňa obrovská česť byť opäť vo wimbledonskom semifinále. V predchádzajúcich rokoch som sa nemohla prehrýzť cez osemfinále, teraz som to konečne prelomila. Podala som naozaj kvalitný výkon. Je super, že po zranení ramena som opäť späť a dokážem hrať svoj najlepší tenis. V semifinále proti Lisickej to bude ťažké. Sabine hrá s veľkým sebavedomím, forsíruje skvelý trávový tenis. Ja sa však nechcem uspokojiť so semifinálovou účasťou a určite urobím všetko pre to, aby som postúpila do finále," povedala Šarapovová v prvom interview priamo na kurte.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies