Cibulková prekonala Pironkovovú aj vlhkosť vzduchu

NETKY.SK • 24 August 2015, 12:44 • 2 min
Cibulková prekonala Pironkovovú aj vlhkosť vzduchu

NEW HAVEN - Slovenská tenistka Dominika Cibulková musela na ceste do osemfinále dvojhry na turnaji WTA Premier na tvrdom povrchu v americkom New Havene prekonať nielen bulharskú súperku Cvetanu Pironkovovú, ale aj vysiľujúce počasie.

slovakia

left justify in out

S podmienkami sa popasovala, zvíťazila po vyše trojhodinovom boji 7:6 (8), 6:7 (5), 6:3 a v druhom kole ju čaká lepšia z pondelňajšieho zápasu Kristina Mladenovicová (Fr.) - Sara Erraniová (Tal.-8). "Slnko nepálilo až tak silno, ale bolo naozaj mimoriadne vlhko. Hrozne som sa potila a na konci som už mala silné kŕče. Cítila som obrovskú telesnú únavu, ale uvedomovala som si, že musím zostať silná. Povedala som si, že keď už som na kurte strávila tri hodiny, tak to teraz predsa nevzdám," citovala Cibulkovú agentúra AP.


Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka získala prvý set v tajbrejku napriek tomu, že v ňom zaostávala už 1:5 a odvrátila jeden setbal. V druhom dejstve prehrávala už 1:5, dokázala však vyrovnať a neskôr v skrátenej hre zmazala Pironkovovej dva setbaly, no tretí už Bulharka zužitkovala. V rozhodujúcom treťom sete síce Cibulková za stavu 2:2 prišla o servis, ale následne vyhrala štyri hry po sebe a radovala sa z postupu. Vo vzájomnej bilancii s Pironkovovou upravila na 9:2, súperke vrátila prehru z tohtoročného turnaja v Eastbourne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies