Cibulková prehrala v Sydney s Wozniackou, nevyužila vedenie 4:0

NETKY.SK • 11 Január 2012, 09:56 • 2 min
Cibulková prehrala v Sydney s Wozniackou, nevyužila vedenie 4:0

Cibulková prehrala v Sydney s Wozniackou, nevyužila vedenie 4:0

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney (dotácia 637.000 USD). Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana prehrala so svetovou i nasadenou jednotkou Dánkou Caroline Wozniackou po trojsetovej bitke 5:7, 6:2 a 4:6, keď v rozhodujúcom dejstve nevyužila vedenie 4:0. Wozniacka odplatila slovenskej jednotke vlaňajšiu prehru z 2. kola v Sydney a upravila vzájomnú bilanciu na 7:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi v stredu proti Poľke Agnieszke Radwanskej a Nemkou Andreou Petkovičovou. Cibulková si zo Sydney odnáša prémiu 8800 USD, turnaj Apia International bol pre ňu generálkou na grandslamový Australian Open v Melbourne. 
Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Wozniackou, keď vo štvrtom geme po sérii nevynútených chýb stratila podanie a Dánka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 5:2. Cibulková v ďalších minútach zlepšila podanie i returny a podarilo sa jej vyrovnať na 5:5, záver setu však Wozniackej. Na začiatku druhého dejstva Cibulková po radách od trénera Krajana zvýšila agresivitu, začala Wozniacku drviť z forhendu a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:0. Dánka ešte znížila na 2:5, no Cibulková pri vlastnom podaní dotiahla set do úspešného konca.
Pred začiatkom rozhodujúceho dejstva Slovenka zvažovala ošetrenie pre problémy s brušným svalom, no napokon nezamierila do šatne a v ďalších minútach pokračovala vo výbornom výkone. Na jej konto pribúdali víťazné údery z forhendu i bekhendu, rovnako ako v druhom sete odskočila Wozniackej na 4:0 a bola blízko k postupu do štvrťfinále. Koncovku setu však nezvládla. Wozniacka vsadila za nepriaznivého stavu všetko na jednu kartu, začala viac riskovať a podaril sa jej dokonalý obrat. Dánka získala šesť gemov v rade a zabezpečila si postup medzi najlepšiu osmičku. Za stavu 5:4 premenila pri podaní Cibulkovej v poradí druhý mečbal aj s prispením Jastrabieho oka, ktoré ukázalo, že Slovenkin forhend skončil tesne v aute.
Wozniacka po triumfe nad Cibulkovou žiarila spokojnosťou. "Za stavu 0:4 som si povedala, že tento zápas je už zrejme stratený. Uvoľnila som sa, snažila som sa nemyslieť na skóre a zrazu sa to začalo otáčať. V druhom a treťom sete hrala Dominika veľmi dobre a bolo ťažké proti nej niečo vymyslieť. Robila som príliš nevynútených chýb a nevedela som sa dostať do správneho rytmu. Minulý týždeň som hrala na Hopmanovom pohári v Perthe a dnes to bol môj prvý ostrý súťažný zápas v novej sezóne. Pevne verím, že do začiatku Australian Open bude moja forma postupne gradovať," povedala Dánka v prvom interview priamo na kurte.

dvojhra - 2. kolo:
Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 7:5, 2:6, 6:4

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies