Cibulková prehrala v 1. kole dvojhry v Oeirase

NETKY.SK • 1 Máj 2013, 10:26 • 2 min
Cibulková prehrala v 1. kole dvojhry v Oeirase

OEIRAS - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako druhá prehrala v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Portugal Open v portugalskom Oeirase (International, dotácia 235 000 USD, antuka vonku) s 22-ročnou Poľkou Urszulou Radwanskou, 32. v renkingu, v ich štvrtom vzájomnom seniorskom súboji za 152 minút 6:2, 4:6, 4:6.

slovakia

left justify in out

V druhom aj treťom sete pritom viedla 4:3 bez brejku. Napokon jej nebolo nič platné, že získala o 4 loptičky viac (96:92).

Tvár propagácie koncoročného šampionátu v tureckom Istanbule Cibulková okamžite stratila podanie a v druhom geme neťažila z náskoku 30:15, následne si však pripísala šesť hier v rade z 0:2 na 6:2. Sama v tomto dejstve už nečelila žiadnej hrozbe brejku. Na returne za stavu 5:2 zužitkovala štvrtý setbal. Aj do druhej časti vstúpila Slovenka neúspechom na servise, hneď však zvládla rebrejk. Platilo to aj pri skóre 2:3 a príjem. V siedmej hre pustila U. Radwanskú zo 40:15 na zhodu, nie však ďalej - 4:3. V ôsmom geme mala šancu uniknúť na 5:3, zostalo pri nej. Cibulková za to pykala za stavu 4:4, keď sa Poľka presadila na príjme a následne si - cez jeden brejkbal - vynútila rozhodujúce dejstvo. 

Cibulková zachovala pre seba nepríjemný trend a aj na začiatku tretej časti stratila servis - 0:1 a potom 0:2. Na príjme vo štvrtom geme nepridala nadstavbu k tom zhodám (1:3), ale v šiestom nepustila U. Radwanskej ani fiftín (3:3) a následne sa cez 0:30 prebojovala do vedenia 4:3. V ôsmom geme však nedostala šancu a v deviatom prišla o podanie (4:5) - prvú hrozbu odvrátila, druhú - po vlastnom gembale - už nie. Radwanská potom v desiatej hre za stavu 40:15 premenila druhý mečbal. 

Pre čoskoro 24-ročnú Bratislavčanku Cibulkovú (nar. 6. mája 1989) išlo o prvé vystúpenie po nedávnej frustrujúcej moskovskej prehre tímu SR s Ruskami v semifinále Pohára federácie. Medzičasom mala zverenkyňa Mateja Liptáka hrať minulý týždeň v marockom Marrákeši, ale odhlásila sa pre problémy so slabinami. 

Pätnástka svetového rebríčka Cibulková niekoľko hodín bola po utorňajšej prehre Francúzky Marion Bartoliovej s Číňankou Šuaj Pcheng najvyššie nasadená zo zostávajúcich aktérok tohto oficiálne "premenovaného" podujatia v Estorile. Proti mladšej zo sestier Radwanských má skóre 2:2, nenadviazala na vlaňajší štvrťfinálový úspech 6:4, 6:4 z kalifornského Carlsbadu, kde napokon získala svoj druhý veľký singlový titul. 

Dvojhra - 1. kolo: 
Urszula Radwanská (Poľ.) - Dominika Cibulková (SR-2) 2:6, 6:4, 6:4 za 152 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies