Cibulková: Prechod nie je ľahký, ale antuka mi chutí

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 15:34 • 2 min
Cibulková: Prechod nie je ľahký, ale antuka mi chutí

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková získala všetky štyri svoje singlové tituly z hlavného profesionálneho okruhu na tvrdom povrchu a na ňom dosiahla aj zatiaľ najlepší grandslamový výsledok v podobe finále melbournských Australian Open 2014.

slovakia

left justify in out

Na prahu antukovej časti sezóny sa však teší na tento povrch smerom k vrcholnému parížskemu Roland Garros, na ktorom bola už pred piatimi rokmi v semifinále.

 

"Antuka mi chutí, to je jasné. Ešte som si však počas tých pár dní prípravy na nej úplne nezvykla. Som v takej oťukávacej fáze. Strávila som rok na ´harde´ a môj tenis sa medzičasom trošku zmenil, takže prechod nie je ľahký. Hrám trošku inak, na čiare, nátlakovo. V podstate to tak bolo vždy, ale bývala som niekedy cúvnutejšia a teraz nie, čo sa však na antuke nedá," upozornila v interview pre Rádio Slovensko čoskoro 25-ročná Bratislavčanka (nar. 6. mája 1989). 

 

Cibulková najbližšie má pred sebou Madrid a Rím, nechce sama seba dostávať do stresu: "Pozitívom je, že v tomto štádiu sezóny nemám príliš čo obhajovať. Nejako prehnane však nad tým neuvažujem. Ak si totiž nebudem počínať dobre, aj tak nič neuhrám. Chcem sa dostať do dobrého rytmu, v ktorom som bola na betóne. Možno to bude chvíľu trvať, musím byť trpezlivá. Budem to brať svedomito a snažiť sa zahrať čo najlepšie, aby som pred Parížom mala za sebou pár dobrých zápasov. V prvom rade mám cieľ, aby ma to aj na tej antuke stále bavilo ako doteraz. Vlani som sama na seba utvárala väčší tlak ako teraz a nešlo mi to." 

 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková bola predminulý týždeň vo finále na tvrdom povrchu v malajzijskom Kuala Lumpure, prehrala v ňom so 17-ročnou Chorvátkou Donnou Vekičovou: "Zahrala brutálne, azda nad limit, vyšlo jej to. Poznám to od seba samej - proti hráčkam Top 10 chcem hrať čo najlepšie. Teraz som jednou z nich a zažívam to v opačnom garde. Všetky tie baby, ktoré idú proti mne hrať, nemajú čo stratiť a môžu byť uvoľnené." 

 

Slovenská jednotka je zdravotne v pohode, ale musí si dávať pozor: "Mám super fyzioterapeutku, tento povrch je však asi najhorší na achilovku, ktorá ma občas potrápi." 

 

Cibulková sa v 1. kole v Madride stretne s austrálskou grandslamovou šampiónkou Samanthou Stosurovou. Rozhodol o tom piatkový žreb. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona