Cibulková postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Sydney

NETKY.SK • 9 Január 2013, 08:02 • 2 min
Cibulková postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Sydney

Cibulková postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Sydney - Tenis Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney (dotácia 690. 000 dolárov).

slovakia

left justify in out

imgSlovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney (dotácia 690.000 dolárov).

Zverenka trénera Mateja Liptáka vo štvrťfinále po výbornom výkone zmietla z kurtu tretiu nasadenú Talianku Saru Erraniovú za 73 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:1. Cibulková upravila vzájomnú bilanciu s aktuálnou svetovou sedmičkou na 5:3, pričom jej odplatila vlaňajšiu prehru z finále antukového turnaja v Barcelone.

Slovenská jednotka získala v Sydney už druhý skalp hráčky z Top ten. V 1. kole deklasovala nasadenú päťku a svetovú osmičku Česku Petru Kvitovú 6:1, 6:1. 

Jej semifinálovou súperkou bude vo štvrtok víťazka súboja medzi druhou nasadenou Nemkou Angelique Kerberovou a ruskou kvalifikantkou Svetlanou Kuznecovovou. Cibulková má v Sydney už istú prémiu 32.830 dolárov a 200 bodov do svetového rebríčka WTA. Pre Erraniovú sú slovenské tenistky v novej sezóne strašiakom, pred týždňom v Brisbane stroskotala vlaňajšia finalistka Roland Garros v 2. kole na Daniele Hantuchovej.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Erraniovou a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1. V siedmom geme prehrávala Cibulková pri vlastnom podaní 0:40, no potom uhrala päť loptičiek za sebou, následne opäť prelomila súperkin servis a prvý set sa stal jej korisťou. Cibulková hrala aktívne, diktovala tempo výmen a na jej konto pribúdal jeden forhendový winner za druhým. V druhom dejstve Slovenka po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:0 a zápas už s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal. Pre Cibulkovú je turnaj v Sydney generálkou na úvodný grandslam sezóny Australian Open v Melbourne.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies