Cibulková postúpila do 3. kola, čaká ju Serena Williamsová

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 10:28 • 2 min
Cibulková postúpila do 3. kola, čaká ju Serena Williamsová

Cibulková postúpila do 3. kola, čaká ju Serena Williamsová

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rovnako ako vlani prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana si v druhom kole na tráve All England Clubu poradila s Japonkou Ajumi Moritovou po trojsetovej bitke 6:7 (4), 7:6 (2) a 7:5. V dueli o postup do osemfinále nastúpi Cibulková v sobotu po prvý raz v kariére proti svetovej jednotke Američanke Serene Williamsovej. Obhajkyňa titulu deklasovala Rusku Annu Čakvetadzeovú 6:0, 6:1.
      Cibulková mala proti Moritovej raketový štart a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:0. Ani to jej však nestačilo na zisk setu. Moritová totiž vyrovnala na 4:4 a vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. V druhom dejstve Cibulková neudržala vedenie 3:1 a rozhodovalo sa opäť v skrátenej hre, v ktorej mala tentokrát navrch slovenská dvojka. V rozhodujúcom sete prehrávala Cibulková 1:3, no vďaka rebrejku vyrovnala a v koncovke slávila úspech. Za stavu 5:5 prelomila Moritovej podanie a pri vlastnom servise premenila hneď prvý mečbal. Cibulková má vo Wimbledone už teraz istú prémiu 31.250 libier a 160 bodov do rebríčka WTA.   

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona