Cibulková po zisku vyrovnávajúceho bodu: Bola som vyhecovaná

NETKY.SK • 8 Február 2016, 09:53 • 2 min
Cibulková po zisku vyrovnávajúceho bodu: Bola som vyhecovaná

BRATISLAVA - Slovenské tenistky hrajú v zápase 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Austráliou nerozhodne 2:2. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa v bratislavskom NTC postarala Dominika Cibulková, ktorá zdolala Kimberly Birrelovú hladko 6:3, 6:1. O víťazovi tak rozhodne až záverečná štvorhra, v nej mali nastúpiť Daniela Hantuchová s Janou Čepelovou proti páru Samantha Stosurová, Casey Dellacquová.

slovakia

left justify in out

Obaja kapitáni pred poslednou dvojhrou zmenili nomináciu a namiesto Jany Čepelovej s Arinou Rodionovovou poslali na dvorec Cibulkovú s Birrelllovou. Mladá Austrálčanka držala s favorizovanou Slovenkou krok iba do stavu 3:3 v prvom sete. Cibulková potom získala osem gemov v rade a nadviazala na triumf nad Birrellovou z turnaja WTA v tasmánskom Hobarte. Počas celého zápasu kvalitne servovala, pri dlhších výmenách neustále tlačila súperku do defenzívy. Za stavu 5:1 v druhom sete premenila hneď prvý mečbal.

 

"Nastupovať za stavu 1:2 proti mladej hráčke, ktorá nemá čo stratiť, nie je jednoduché, zvládla som to však veľmi dobre. Bola som správne vyhecovaná. Vytvárala som na ňu tlak a ona väčšinou štvrtú či piatu loptičku pokazila. Najradšej by som išla hrať štvorhru, no s Danielou sme už spolu prehrali toľko fedcupových zápasov, že kapitán teraz vyskúša niečo nové a postaví Janku," povedala Cibulková v prvej reakcii pre RTVS.

 

Vo fedcupovej histórii ide o druhý vzájomný súboj oboch krajín, v apríli 1995 na tráve v Perthe vyhrali domáce Austrálčanky 3:2. Slovenky vlani v 1. kole II. svetovej skupiny prehrali v Apeldoorne s domácimi Holanďankami 1:4. V baráži o účasť v druhej osmičke potom zdolali v NTC Švédsko 4:0.

 

1. kolo II. svetovej skupiny Pohára federácie:

Slovensko - Austrália 2:2 po dvojhrách

Anna Karolína Schmiedlová - Arina Rodionovová 5:7, 7:5, 6:0

Jana Čepelová - Samantha Stosurová 3:6, 4:6

Schmiedlová - Stosurová 6:7 (5), 5:7

Dominika Cibulková - Kimberly Birrellová 6:3, 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies