Cibulková po triumfe nad Wozniackou:"Hrala som ako v tranze"

NETKY.SK • 28 Jún 2011, 08:40 • 2 min
Cibulková po triumfe nad Wozniackou:"Hrala som ako v tranze"

Cibulková po triumfe nad Wozniackou:"Hrala som ako v tranze"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V osemfinále ako nasadená dvadsaťštvorka vyradila po mimoriadne bojovnom výkone svetovú jednotku Dánku Caroline Wozniacku po trojsetovej bitke 1:6, 7:6 (5) a 7:5. Cibulková na tráve All England Clubu odplatila turnajovej jednotke dve predchádzajúce grandslamové prehry zo štvrťfinále vlaňajšieho US Open i z 3. kola tohtoročného Australian Open a skorigovala vzájomnú bilanciu na 3:6.
      Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana ťahala v prvom sete za kratší koniec, no v ďalšom priebehu zápasu zničila Wozniacku kanonádou víťazných úderov z forhendu i bekhendu. Vo štvrťfinále nastúpi v utorok proti wimbledonskej šampiónke z roku 2004 piatej nasadenej Ruske Marii Šarapovovej, s ktorou má bilanciu 2:2, v posledných dvoch dueloch však odišla z kurtu ako víťazka. Cibulková má vo Wimbledone už teraz istú prémiu 137.500 libier a 500 bodov do svetového rebríčka WTA. Do grandslamového štvrťfinále postúpila tretíkrát v kariére, jej maximom je zatiaľ semifinále Roland Garros z roku 2009.
      Wozniackej vyšiel úvod stretnutia s Cibulkovou, keď vo štvrtom geme prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 3:1. Slovenka mohla hneď kontrovať, keď v ďalšej hre viedla 40:15, no Wozniacka aj vďaka dvom esám získala štyri loptičky za sebou a potvrdila brejk. Dánka nepokazila ani jediný return, dokázala Cibulkovú pretlačiť aj pri dlhších výmenách od základnej čiary a prvý set získala za 24 minút jasne vo svoj prospech.
      V druhom dejstve Cibulková zlepšila podanie, zvýšila agresivitu pri jednotlivých úderoch a začala bodovať z forhendu, ktorý bol v predchádzajúcich dueloch jej veľkou zbraňou. Za stavu 6:5 sa Cibulková pri podaní Wozniackej dostala k dvom setbalom. Dánka ich odvrátila a vynútila si tajbrejk, no v skrátenej hre sa presadila aktívnejšia Cibulková, ktorá za stavu 6:5 premenila pri vlastnom podaní v poradí štvrtý setbal.
      Na začiatku rozhodujúceho dejstva sa Wozniacka po rýchlom brejku ukala vedenia 2:0. Cibulková v ďalších minútach začala predvádzať skvelý útočný tenis s množstvom forhendových i bekhednových wuinnerov a podarilo sa jej otočiť na 3:2, Wozniacka však rebrejkom vyrovnala na 2:2 a dráma pokračovala. Cibulkovej útočná hra napokon v koncovke slávila úspech. Slovenka v jedenástom geme prelomila podanie Wozniackej a za stavu 6:5 premenila po ďalšom víťaznom forhende v poradí tretí mečbal.
      Cibulková po postupe do wimbledonského štvrťfinále žiarila spokojnosťou. "Víťazstvo nad Wozniackou zaraďujem medzi moje Top 3 v doterajšej kariére, veď som zdolala svetovú jednotku v boji o postup do wimbledonského štvrťfinále. Bol to z mojej strany super zápas a podala som naozaj výborný výkon. Po prvom sete to bolo fyzicky i psychicky nesmierne náročné otočiť nepriaznivý vývoj, no podarilo sa mi to najmä vďaka tomu, že som hrala agresívne a bola som odolná v koncovkách. Rovnako ako v dueli s Juliou Görgesovou som pridala na agresivite na returne a neustále som ju tlačila, čo bol základ úspechu. Chodila som si pre údery a riskovala som. Povedala som si, že všetko alebo nič. Postupne som sa aj vďaka divákom dostala do tranzu, ľudia ma skvele vyhecovali. Bolo to naozaj úžasné," vyznala sa pre TASR Cibulková, ktorá si verí aj vo štvrťfinále proti Šarapovovej. "Posledné dva zápasy proti Marii som vyhrala, aj keď sme hrali na antuke. Máme pred sebou rešpekt a určite to nebude jednoduché. Ak však zopakujem dnešný výkon a budem hrať agresívne, mám šancu ísť na tomto turnaji ešte ďalej," dodala Cibulková.
      Wozniacka bola po prehre sklamaná, Cibulkovej však zložila kompliment. "Je to sklamanie, pretože keď máte toľko brejkbalov, ktoré nepremeníte, je to len vaša vina. Mala som šancu a väčšinou sa jej chopím, práve preto som tam, kde som. No dnes to proste nešlo. Dominika hrala veľmi dobre, zaslúži si uznanie,".
                      
      ženy - dvojhra - osemfinále:
      Dominika CIBULKOVÁ (24-SR) - Caroline Wozniacka (1-Dán.) 1:6, 7:6 (5), 7:5

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona