Cibulková po triumfe nad Vögeleovou:"Kameňom úrazu bol return"

NETKY.SK • 2 September 2010, 11:48 • 2 min
Cibulková po triumfe nad Vögeleovou:"Kameňom úrazu bol return"

Cibulková po triumfe nad Vögeleovou:"Kameňom úrazu bol return"

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana si v úvodnom kole poradila so Švajčiarkou Stefanie Vögeleovou za 2:24 h po trojsetovej bitke 6:2, 4:6 a 7:5. Ďalšou súperkou Cibulkovej na dvorcoch vo Flushing Meadows bude vo štvrtok Ukrajinka Kateryna Bondarenková, ktorá nečakane vyradila nasadenú osmičku Číňanku Na Li.
Vo vzájomnej bilancii zatiaľ vedie Cibulková 1:0, pred dvomi rokmi na turnaji americkej série v kalifornskom Stanforde ju zdolala hladko v dvoch setoch. Cibulková má na US Open už teraz istú prémiu 31.000 dolárov a 100 bodov do svetového rebríčka WTA. Jej maximom na záverečnom podujatí veľkej štvorky je tatiaľ 3. kolo z roku 2008, vlani v New Yorku neštartovala pre únavovú zlomeninu rebra.
Cibulkovej vyšiel úvod stretnutia s Vögeleovou, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. Švajčiarka si potom dvakrát podržala servis, no v ôsmom geme opäť zavháhala a tak sa prvý set stal jednoznačnou záležitosťou Cibulkovej. V druhom dejstve Vögeleová pritvrdila na podaní i na returne a po brejku v Tildenovom geme si vynútila rozhodujúci set. V ňom si obe hráčky dlho suverénne vyhrávali svoje podanie, no koncovku zvládla lepšie Cibulková. Za stavu 6:5 pri súperkinom servise síce nevyužila vedenie 40:0, no napokon premenila v poradí štvrtý mečbal.
Cibulková priznala, že duel proti Vögeleovej bol veľmi náročný. "Myslela som si, že to bude predsa len o niečo jednoduchší zápas. V prvom sete som hrala ešte ako-tak agresívne, ale potom to išlo so mnou dolu kopcom. Hrala som príliš za základnou čiarou a čakala som, čo urobí súperka. V treťom sete som si našťastie uvedomila, že Vögeleová sa sama neporazí a zmenila som taktiku, začala som hrať agresívnejšie. Kameňom úrazu bol dnes return. Súperka sa po svojom podaní do kurtu častokrát už ani nemusela dotknúť loptičky, lebo prvé tri returny som väčšinou pokazila. Som rada, že sa mi napokon za stavu 6:5 podarilo prelomiť jej podanie a nemuseli sme ísť do tajbrejku. Verím, že toto tesné víťazstvo mi pridá na sebavedomí. Hlavne som rada, že môžem hrať na US Open ďalší zápas," povedala pre TASR Cibulková, ktorá proti Kateryne Bondarenkovej očakáva ďalšie náročné strtenutie. "Pred dvomi rokmi som ju síce zdolala v dvoch setoch, no to už bolo dávno. Kateryna je v New Yorku v dobrej forme, čo potvrdila víťazstvom nad Na Li. Ak chcem uspieť, musím podať lepší výkon ako proti Vögeleovej a hrať počas celého zápasu aktívne," dodala Cibulková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies