Cibulková po siedmich rokoch nadelila dvojitého "kanára"

NETKY.SK • 24 Február 2016, 10:49 • 2 min
Cibulková po siedmich rokoch nadelila dvojitého "kanára"

ACAPULCO - Slovenská tenistka Dominika Cibulková prvý raz po viac ako siedmich rokoch a celkovo štvrtýkrát v kariére zvíťazila dokonalým spôsobom 6:0, 6:0. Takto nemilosrdne za 52 minút prekonala Španielku Lourdes Domínguezovú-Linovú v utorok v 1. kole dvojhry na turnaji WTA International Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC na tvrdom povrchu v mexickom Acapulcu.

slovakia

left justify in out

"Išlo to pekne. Dnes som bola mentálne veľmi silná, preto som uspela. Nepovedala by som, že som zahrala veľmi, veľmi dobre. Bolo to však v poriadku, počínala som si tak, ako bolo treba," citovala Cibulkovú internetová stránka Tenisovej asociácie žien (WTA). Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka sa nenechala vychýliť zložitými podmienkami: "Som skúsená hráčka a viem, ako sa nedať rozhodiť teplom, slnkom a tieňom. Ak by som sa zaoberala inými vecami popri samotnej hre, bolo by to oveľa ťažšie."

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková do utorka naposledy uštedrila dvojitého "kanára" Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej v 1. kole melbournských grandslamových Australian Open 2009. Predtým to zvládla ešte na úrovni ITF v Nigérii v sezóne 2005 (domáca Blessing Samuelová) a v Kanade v roku 2006 (Rumunka Cristina-Diana Ghindová).

Šampiónka v Acapulcu z ročníka 2014 Cibulková bude v osemfinále čeliť bieloruskej rovesníčke a jednotke podujatia Viktorii Azarenkovej (14.), s ktorou má seniorskú bilanciu 3:7, ale uspela v ostatných dvoch konfrontáciách: v šestnástke na parížskom Roland Garros 2012 a minulý rok takisto v osemfinále Australian Open (6:2, 3:6, 6:3). Rivalita na medzinárodnej scéne trvá od roku 2005, vtedy Cibulková prehrala s Azarenkovou 4:6, 1:6 vo štvrťfinále wimbledonskej súťaže junioriek. Bieloruska je bývalou líderkou renkingu WTA, Slovenka bola v Top 10, aktuálne jej patrí 66. pozícia aj vinou vlaňajšej takmer polročnej zdravotnej odmlky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies