Cibulková po prehre so Serenou: Zle som čítala jej servis

NETKY.SK • 2 Január 2014, 10:13 • 2 min
Cibulková po prehre so Serenou: Zle som čítala jej servis

BRISBANE - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Brisbane. Zverenka trénera Mateja Liptáka prehrala s najvyššie nasadenou svetovou jednotkou a obhajkyňou titulu Američankou Serenou Williamsovou za 62 minút v dvoch setoch 3:6 a 3:6.

slovakia

left justify in out

Cibulková ani vo štvrtom vzájomnom zápase nenašla recept na 17-násobnú singlovú grandslamovú šampiónku, ktorá ťažila z delového podania. Z metropoly štátu Queensland si odnáša prémiu 21.680 dolárov a 100 bodov do svetového rebríčka WTA. Na budúci týždeň sa predstaví na turnaji v Sydney, kde ju čaká obhajoba vlaňajšieho finále.

V úvode zápasu si Cibulková i Serena Williamsová suverénne vyhrávali svoje podania, diváci videli málo výmen. O osude prvého setu rozhodol ôsmy gem, v ktorom Cibulková po dvoch chybách z forhendu stratila servis. Slovenská jednotka si následne nechala zavolať na kurt svojho trénera Liptáka, ktorý jej radil, aby sa snažila udržať loptičku dlhšie v hre.

Mladšia zo sestier Williamsových však po sérii kvalitných returnov hneď v úvodnom geme druhého dejstva zobrala Cibulkovej podanie a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Za stavu 2:3 z pohľadu Slovenky si Cibulková vďaka rýchlym nohám a tlaku z forhendu vypracovala brejkbal, Američanka ho však odvrátila a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila po víťaznom returne hneď prvý mečbal. V piatkovom semifinále nastúpi proti tretej nasadenej Ruske Marii Šarapovovej.

Cibulková priznala, že v prvom sete duelu proti Serene Williamsovej zle čítala súperkin servis. "V prvom sete tam neboli skoro žiadne výmeny, obe sme dobre servovali. Škoda, že mi nevychádzali returny, mala som problémy čítať jej prvé podanie. Ona zariskovala, vyšlo jej pár lôpt a bol z toho brejk. Proti Serene je vždy ťažké dostať sa do rytmu. V druhom sete to už bolo lepšie, vyšlo mi pár returnov a za stavu 2:3 som sa dostala k brejkbalu. Mrzí ma, že som ho nevyužila. Celkovo to bol však dobrý zápas a užitočný test pred blížiacim sa Australian Open," povedala pre TASR slovenská fedcupová reprezentantka, ktorá vyslovila s úvodným turnajom sezóny spokojnosť. 

"Vždy je dobré odohrať v úvode roka pár víťazných zápasov. S trénerom Maťom Liptákom sme prileteli do Brisbane až 28. decembra a už o dva dni neskôr som hrala prvý zápas. Bola tam trochu únava, no už som úplne aklimatizovaná. V úvodnom kole proti Britke Watsonovej som odohrala solídny zápas. Cením si víťazstvo proti nestarnúcej Japonke Dateovej Krummovej. Bol to veľmi ťažký duel, v ktorom som výborne zvládla koncovku. Už sa teším do Sydney aj do Melbourne, sú to pre mňa veľké výzvy. Verím, že sa mi bude dariť, pretože forma sa ukazuje ako dobrá," dodala Slovenka.

Serena Williamsová bola rada, že zvládla zápas v dvoch setoch. "Dominika veľmi dobre returnuje, má ťažisko nízko nad zemou a hrá silový tenis. Od základnej čiary dokáže byť veľmi nepríjemná. Veľmi ma teší, že práve proti nej som tak kvalitne podávala, nečakala som to. Dnes ma servis naozaj podržal," povedala Američanka pre oficiálnu stránku WTA.
      
      dvojhra - štvrťfinále:
      Serena Williamsová (1-USA) - Dominika CIBULKOVÁ (9-SR) 6:3, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona