Cibulková po prehre s Keysovou: "Nedostala som sa k mojej hre"

NETKY.SK • 4 September 2018, 10:06 • 2 min
Cibulková po prehre s Keysovou: "Nedostala som sa k mojej hre"

NEW YORK - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nenašla na Američanku Madison Keysovú recept ani v piatom vzájomnom zápase.

slovakia

left justify in out

 V osemfinále US Open uhrala proti vlaňajšej finalistke iba štyri gemy a nevyrovnala svoje newyorské maximum, ktorým zostáva štvrťfinále z roku 2010. V prvom sete získala iba jediný gem a hoci v druhom dejstve otočila z 0:2 na 3:2, ďalšie štyri gemy sa stali korisťou výborne servujúcej súperky.

"Na začiatku druhého setu mi svitla určitá nádej, no ani za stavu 3:2 som nehrala tak, ako som chcela. Nedostala som sa k mojej hre. Robila som veľa chýb, príliš som sa ponáhľala. Chvíľami som mala pocit, že nejdem dostatočne za svojimi údermi. Moje zápasy proti Keysovej sú veľmi podobné. Proti nej mám vždy problém predviesť na kurte to, čo ovládam najlepšie a nedarí sa mi dostať do správneho rytmu," priznala Cibulková na tlačovej konferencii, ktorej prepis zverejnila oficiálna webstránka turnaja.

Slovenka si nevedela dať rady s podaním Keysovej a aj vo výmenách ťahala za kratší koniec. "Pred zápasom som si povedala, že pri jej servise budem stáť ďalej za základnou čiarou, no čoskoro som zistila, že to neprináša želaný efekt. V druhom sete som sa snažila niečo zmeniť, vstúpila som viac do kurtu a podarilo sa mi ju brejknúť. Nemyslím si, že tento zápas bol iba o podaní a že ma Keysová zničila servisom. Vo výmenách som sa jednoducho necítila komfortne, Keysová ma pretlačila. Nepodala som taký výkon ako v predchádzajúcich zápasoch na tohtoročnom US Open."

Na podujatiach veľkej štvorky dosiahla Cibulková v tejto sezóne najprenikavejší výsledok vo Wimbledone, kde postúpila do štvrťfinále, na Australian Open i na Roland Garros stroskotala na úvodnej prekážke. "Postup do štvrťfinále Wimbledonu mi dodal veľa sebavedomia a energie. Potom ma pribrzdilo zranenie a musela som si dať pauzu. Postup do osemfinále US Open si cením. Víťazstvo nad Kerberovou bolo bombastické, pretože som na kurte robila niečo, čo nezvyknem a prinieslo to svoje ovocie. Skvelý zápas som odohrala aj proti Su-Wei Hsieh. Mrzí ma, že duel proti Keysovej mi nevyšiel podľa predstáv, chcela som ísť ešte ďalej. Po dlhých rokoch som sa však na US Open dostala do osemfinále, takže keď táto prehra prebolí, budem mať z môjho vystúpenia v New Yorku dobrý pocit. Najbližšie absolvujem ázijskú šnúru, ktorú odštartujem v Tokiu, potom ma čakajú podujatia vo Wu-chane a Pekingu. Už sa teraz teším domov."

 

la ms

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies