Cibulková po prehre s Azarenkovou v Miami: "Hrala som výborne"

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 07:36 • 2 min
Cibulková po prehre s Azarenkovou v Miami: "Hrala som výborne"

Cibulková po prehre s Azarenkovou v Miami: "Hrala som výborne"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková bola veľmi blízko k tomu, aby ukončila tohtoročnú víťaznú sériu Bielorusky Victorie Azarenkovej. V strhujúcom osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v americkom Miami viedla vďaka výbornej nátlakovej hre nad svetovou jednotkou 6:1, 5:2 a mala dva brejky k dobru. Šampiónke Australian Open a obhajkyni titulu v Miami sa však podarilo otočiť nepriaznivý vývoj a po takmer trojhodinovej bitke postúpiť do štvrťfinále po výsledku 1:6, 7:6 (7), 7:5.
      Azarenková si vylepšila tohtosezónnu bilanciu na 26:0 a má stále šancu prekonať rekord Švajčiarky Martiny Hingisovej, ktorá v roku 1997 vyhrala 37 zápasov v rade. Cibulková neodplatila najvyššie nasadenej hráčke vlaňajšiu prehru z 3. kola v Miami, vtedy nevyužila zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana náskok 6:3, 3:1. Slovenská jednotka napriek tomu dosiahla v Miami vďaka postupu do singlového osemfinále svoj doposiaľ najlepší výsledok. Z Floridy si odnáša prémiu 39.000 USD a 140 bodov do svetového rebríčka WTA.
      Cibulková mala v zápase s Azarenkovou raketový štart, keď dvakrát prelomila súperkino podania a za 33 minút si vďaka agresívnej celodvorcovej hre s maximálnou dávkou rizika vybudovala náskok 5:0. Slovenka skvele podávala i returnovala, neustále tlačila súperku do defenzívy a zakončovala víťaznými údermi z forhendu i bekhendu. Azarenková síce odvrátila hrozbu "kanára", no Cibulková pri vlastnom podaní ukončila set forhendovým winnerom.
      Hneď na začiatku druhého dejstva vlaňajšia víťazka turnaja WTA v Moskve po dvoch famóznych returnoch opäť získala Azarenkovej servis a po ďalšom brejku odskočila súperke už na 4:0. Frustrovaná Azarenková si nechala zavolať na kurt svojho trénera Sama Sumyka, v ďalších minútach začala hrať viac do Cibulkovej bekhendu a podarilo sa jej znížiť na 2:4. V siedmom geme však opäť zaváhala na podaní a slovenská jednotka išla podávať na víťazstvo v zápase. Azarenková ani za nepriaznivého stavu nezložila zbrane, šnúrou štyroch gemov otočila na 6:5 a napokon prišiel na rad tajbrejk.
      V skrátenej hre dokázala Cibulková vyrovnať z 3:6 na 6:6, následne odvrátila aj štvrtý setbal, no Azarenková si napokon vynútila tretí set. V rozhodujúcom dejstve Cibulková vďaka sérii víťazných úderov trikrát zmazala manko brejku, no za stavu 5:5 po dvojchybe opäť stratila servis a Azarenková už zápas úspešne doservovala. Premenila hneď prvý mečbal, predtým dokázala odvrátiť brejkbal. Azarenková upravila vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 7:1, vo štvrťfinále nastúpi proti siedmej nasadenej Francúzke Marion Bartoliovej.
      Cibulkovú mrzelo, že skvele rozohratý zápas s Azarenkovou nedotiahla do úspešného konca, so svojím výkonom však bola veľmi spokojná. "Predviedla som výborný tenis, o čom svedčí aj fakt, že som proti svetovej jednotke viedla 6:1 a 5:2. Sklamaná som akurát z toho, že som to nedotiahla, pretože herne som dnes na ňu mala. Od začiatku zápasu som ju tlačila, dávala som veľa winnerov. Azarenková mala zo mňa veľký rešpekt. Mrzí ma najmä záver dôležitého druhého setu, tam sa lámal chlieb. Za stavu 5:2 som trochu spanikárila, prestala som ju toľko tlačiť a Azarenková je hráčka, ktorá dokáže využiť každé zaváhanie. To sú aj tie skúsenosti. V treťom sete to bolo už hop alebo trop, rozhodli jedna-dve loptičky," povedala pre TASR Cibulková, ktorá sa pokúsila porovnať tohtoročný zápas s Azarenkovou v Miami s tým vlaňajším. "Bola to iná situácia ako vlani. Vtedy "Vika" prežívala krízu, teraz nastúpila na dvorec ako svetová jednotka, ktorá v tomto roku ešte neokúsila trpkosť prehry. Posledné úspešné výsledky jej výrazne zdvihli sebavedomie, napriek tomu chýbalo iba veľmi málo, aby som ju zdolala. Hrala som výborne, dvakrát rýchlejšie ako ona, nemala proti mne žiadnu zbraň. Ešte raz škoda tej koncovky. Nemôžem sa zľaknúť toho, ako dobre hrám, to je pre mňa ponaučenie do budúcnosti. Prvá tretina sezóny mi nevyšla podľa mojich predstáv, no turnaj v Miami bol pre mňa po tenisovej stránke najvydarenejší v tomto roku, čo je pozitívny signál. Verím, že ma správne nakopne a že na antuke budem predvádzať taký výborný tenis, ako proti Azarenkovej a Ťie Čeng. Je na čom stavať," dodala Cibulková, ktorá odštartuje antukovú sezónu v Barcelone. Potom ju čaká fedcupová baráž proti Španielsku v Marbelle a následne turnaj v Stuttgarte.
      Azarenková po skončení zápasu zložila Cibulkovej poklonu. "Dominika predvádzala v úvodných dvoch setoch fantastický tenis, jednoducho hrala úžasne. Vychádzalo jej všetko, na čo siahla a triafala všetky možné čiary. Ani za nepriaznivého stavu som to nezabalila a som veľmi rada, že sa mi podaril obrat. Nemyslela  som na víťaznú sériu, snažím sa ísť od zápasu k zápasu," povedala Bieloruska pre akreditované médiá.    
                                    
      dvojhra - osemfinále:
      Victoria Azarenková (1-Biel.) - Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) 1:6, 7:6 (7), 7:5.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies