Cibulková po prehre: "Telo išlo, ale hlava akoby nechcela"

NETKY.SK • 1 September 2011, 15:24 • 2 min
Cibulková po prehre: "Telo išlo, ale hlava akoby nechcela"

Cibulková po prehre: "Telo išlo, ale hlava akoby nechcela"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neobháji vlaňajšie štvrťfinále na grandslamovom turnaji US Open. V druhom kole dvojhry na centrálnom dvorci Arthura Asha ako nasadená štrnástka nečakane prehrala s Američankou ekvádorského pôvodu Irinou Falconiovou za 2:05 h v troch setoch 6:2, 3:6 a 5:7. V rozhodujúcom dejstve nevyužila vedenie 4:1. Cibulková spravila v celom zápase až 56 nevynútených chýb, čo rozhodlo o jej prehre. Slovensko tak vo Flushing Meadows prišlo aj o svoje posledné želiezko v singli. Kvarteto Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Lukáš Lacko a Karol Beck sa so súťažou rozlúčilo hneď v 1. kole. Cibulková, ktorá sa na US Open vrátila do súťažného kolotoča po dvojtýždňovej prestávke zavinenej zranením brušného svalu, si z New Yorku odnáša prémiu 31.000 dolárov. Keďže neobháji 500 bodov z vlaňajška, po US Open s najväčšou pravdepodobnosťou vypadne z elitnej svetovej dvadsiatky.  
      Cibulková v úvodnom sete duelu s Falconiovou na dvorci dominovala. Dvakrát prelomila podanie súperky a za stavu 5:2 premenila pri vlastnom servise vďaka esu v poradí druhý setbal. Cibulková hrala agresívne, neustále tlačila svoju súperku do defenzívy a výmeny často zakončovala forhendovými winnermi. Hneď na začiatku druhého dejstva Slovenka po úspešnom bekhendovom obhodení opäť získala Falconiovej servis, v ďalších minútach však stratila koncentráciu, začala kopiť nevynútené chyby a Američanka šnúrou štyroch gemov otočila na 4:1. Cibulkovej sa síce následne podarilo znížiť na 3:4, no záver setu patril Falconiovej.
      V rozhodujúcom dejstve Cibulková zvýšila agresivitu na returne a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1. Falconiová však nezložila zbrane, otočila na 5:4 a išla podávať na víťazstvo v zápase. Cibulková síce rebrejkom vyrovnala na 5:5, no v jedenástom geme opäť stratila servis a Falconiová už druhú šancu z rúk nepustila. Po skvelom stopbale využila v poradí druhý mečbal a postarala sa o ďalšie prekvapenie v ženskej dvojhre. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v piatok proti nasadenej dvadsaťdvojke Nemke Sabine Lisickej, ktorá postúpila do 3. kola bez boja. Jej súperka Američanka Venus Williamsová totiž na zápas nenastúpila pre chorobu - tzv. Sjörgrenov syndróm.
      Cibulková po prehre s Falconiovou netajila obrovské sklamanie. "Nepamätám si, kedy som naposledy hrala takto zle. Bola som na kurte beznádejná, nevedela som jej ničím ublížiť. Hrala som pomaly a zdolala som sa prakticky sama. Falconiová iba čakala na moje chyby a tých som dnes vyprodukovala neúrekom. Moje telo i ruky išli, ale hlava akoby nechcla, mentálne som to nezvládla. V rozhodujúcich momentoch som nebola schopná zabiť jej loptu, lebo som stála veľmi ďaleko za základnou čiarou. V treťom sete som viedla 4:1, no stále som bola neistá, pochybovala som o sebe a každou prehratou loptičkou som išla nadol. Táto prehra je pre mňa veľmi frustrujúca. Ešte stále neverím tomu, že moje účinkovanie vo dvojhre na US Open sa už skončilo," povedala prostredníctvom konferenčného hovoru so slovenskými novinármi Cibulková, ktorá na turnaji ešte pokračuje vo štvorhre po boku Talianky Francescy Schiavoneovej.
      Zápas medzi Cibulkovou a Falconiovou organizátori preložili z dvorca číslo 11 na center Arthura Asha, podľa Slovenky sa však tento fakt výraznou mierou nepodpísal pod konečný výsledok. "Nemám sa na čo vyhovárať. Súperke možno trochu pomohlo, že zmenili kurt a domáci fanúšikovia ju na centri hnali viac dopredu. Zápas som si však prehrala sama. Môj tréner Željko Krajan mi hovoril, že všetko bolo dnes zlé a mal pravdu. Po turnaji v Toronte, kde som si obnovila zranenie brušného svalu, som dlhšie natrénovala a to sa dnes prejavilo. Celé sa to rozbilo už na turnaji v Stanforde, kde som pre zranenie nemohla nastúpiť na semifinále proti Marion Bartoliovej. Pred US Open som absolvovala iba minimum tréningov, všetko to bolo také polovičaté," dodala Cibulková, pre ktorú bola Falconiová pred zápasom veľkou neznámou. "Súperku som predtým v živote nevidela, nič som o nej nepočula, no odteraz si budem jej meno pamätať veľmi dobre. Môj tréner ju videl hrať v Dallase a pred zápasom mi hovoril, že nemá oslnivý servis, forhend ani bekhend. Prízvukoval mi, že iba behá a čaká na chyby druhých. Dnes sa jej táto taktika vďaka môjmu mizernému výkonu vyplatila."  
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies