Cibulková nezískala prvý titul, vo finále v Linzi prehrala s Kvitovou

NETKY.SK • 17 Október 2011, 21:13 • 2 min
Cibulková nezískala prvý titul, vo finále v Linzi prehrala s Kvitovou

Cibulková nezískala prvý titul, vo finále v Linzi prehrala s Kvitovou - Tenis Slovenská tenistka Dominika Cibulková nezískala svoj prvý titul na okruhu WTA. Vo finále dvojhry na turnaji v rakúskom Linzi (dotácia 220.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nezískala svoj prvý titul na okruhu WTA. Vo finále dvojhry na turnaji v rakúskom Linzi (dotácia 220.000 dolárov) prehrala ako nasadená sedmička s jednotkou "pavúka" Češkou Petrou Kvitovou za 90 minút v dvoch setoch 4:6 a 1:6. Cibulková ani vo štvrtom vzájomnom zápase nenašla účinný recept na wimbledonskú šampiónku, ktorá lepšie zvládla kľúčové momenty. Aktuálna svetová štvorka získala už svoj piaty tohtoročný titul, celkovo šiesty. Kvitová sa stala v Linzi "katom" Sloveniek, vo štvrťfinále dovolila uhrať Daniele Hantuchovej iba štyri gemy.    
Pre Cibulkovú to bolo v nedeľu tretie neúspešné singlové finále na turnajoch WTA. V roku 2008 prehrala v dueli o titul na zelenej antuke v americkom Amelia Island s Ruskou Mariou Šarapovovou, vo finále v kanadskom Montreale podľahla jej krajanke Dinare Safinovej. Cibulková v Linzi nenapodobnila Hantuchovú, ktorá na podujatí Generali Ladies triumfovala v roku 2007 a nevyužila šancu vrátiť sa do najlepšej svetovej dvadsiatky. Z Rakúska si odnáša prémiu 19.000 dolárov a 200 bodov do svetového rebríčka WTA. Na budúci týždeň sa predstaví na turnaji o Kremeľský pohár v Moskve, ktorý bude jej posledným v tejto sezóne.
Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Kvitovou, keď hned v úvodnom geme si prehrala podanie a Češka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. V ďalších minútach Kvitová stratila úderovú istotu, začala kopiť nevynútené chyby, čo bolo vodou na mlyn Cibulkovej. Slovenka začala mať navrch v dlhších výmenách od základnej čiary a podarilo sa jej yrovnať na 4:4. V ďalšom geme však po dvojchybe stratila podanie a Kvitová následne spečatila zisk prvého setu čistou hrou. V druhom dejstve si Kvitová po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme premenila pri podaní súperky v poradí tretí mečbal a nadviazala na víťazstvá nad Cibulkovou z 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie v bratislavskom NTC i z turnajov v Brisbane a Madride.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies