Cibulková na jar jednou z hviezd turnaja WTA v Prahe

NETKY.SK • 14 Január 2015, 16:45 • 2 min
Cibulková na jar jednou z hviezd turnaja WTA v Prahe

PRAHA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková bude 27. apríla - 3. mája jednou z hviezd obnovenej premiéry WTA v Česku.

slovakia

left justify in out

Organizátorom prisľúbila štart na antukovom podujatí so štatútom International a celkovou dotáciou 250 000 USD v areáli Sparty Praha na Stromovke. Informáciu priniesol web Tennis-Arena.cz.

 

Na Sparte sa od roku 2010 hrávalo podujatie ITF. Firma Česká športová mala už v roku 2011 nepriamu ponuku odkúpiť licenciu od belgického Bruselu, ale neprijala ju. V ČR sa turnaj WTA dosiaľ naposledy hral v roku 2010 takisto v Prahe, ale na Štvanici. 

 

Na obnovenej premiére WTA v Česku bude chýbať domáca hviezda Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka sa totiž ako členka Top 10 svetového rebríčka môže zúčastniť iba na jednom takomto podujatí za pol roka a dávnejšie sa zaviazala štartovať v januári v čínskom Šen-čene. Už však má dohodu s organizátormi na sezónu 2016. Z domácich hráčok sa už v roku 2015 predstavia Lucie Šafářová, sestry Karolína a Kristýna Plíškové, Barbora Záhlavová-Strýcová, Tereza Smitková, Kateřina Siniaková či rekonvalescentka Petra Cetkovská. 

 

Na Slovensku sa podujatie WTA konalo v rokoch 1999 - 2002 v priestoroch Incheby v Bratislave. Titul vo dvojhre postupne získali Francúzka Amélie Mauresmová (vo finále prekonala Belgičanku Kim Clijstersovú), Češka Daniela Bedáňová, Talianka Rita Grandeová (v boji o trofej zdolala Martinu Suchú) a Slovinka Maja Matevžičová. V debli sa z domácich hráčok radovali v roku 2000 Daniela Hantuchová s Karinou Habšudovou a v sezóne 2002 Henrieta Nagyová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies