Cibulková k dobrej hre pridala mentálnu silu, potešila otca

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 09:13 • 2 min
Cibulková k dobrej hre pridala mentálnu silu, potešila otca

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková po viac ako dvoch rokoch odmlky získala svoj piaty titul vo dvojhre na hlavnej profesionálnej úrovni, venovala ho otcovi Milanovi k nedeľňajším narodeninám. Z Katovíc to má domov tri hodiny autom.

slovakia

left justify in out

"Šoférovať bude priateľ Michal, my si možno cestou kúpime na pumpe prosecco a dáme si všetci okrem neho," so smiechom predznamenala 26-ročná Bratislavčanka v rozhovore pre SITA.

Cibulková v nedeľňajšom finále prekonala Talianku Camilu Giorgiovú v súboji, ktorý akoby mal hokejové tri tretiny s úplne odlišným obsahom. Najprv viedla 4:0 aj 5:1, potom však pri skóre už iba 5:4 čelila dvom brejkbalom. Vydrela tento gem a napokon si pripísala aj všetky zostávajúce (6:4, 6:0). "Pre mňa je Giorgiová veľmi nepríjemnou súperkou. Som totiž agresívny typ, snažím sa byť na základnej čiare a rozdeľovať to, lenže ona hrá veľmi rýchlo. Prehrala som s ňou oba predchádzajúce duely, s trénerom sme však stanovili správnu taktiku a ja som ju dodržiavala na 150 %. Musela som si trochu ustúpiť, aby som to stíhala, a počínať si čo najagresívnejšie, ale zároveň to neprepaľovať. V závere toho prvého setu súperka začala viac riskovať a ja som v tej fáze nenachádzala dobrú hranicu medzi tým, kedy do toho ísť a kedy nie. Za toho stavu 5:4 som však bola mentálne veľmi silná a táto stránka podporila moju dobrú hru. Podržala som si to napokon až do konca. Ten druhý set hovoril o tom, k akým výkonom som sa v Katoviciach rozohrala," skonštatovala Cibulková, ktorá v bilancii zo vzájomných konfrontácií znížila na 1:2.

Niekdajšia členka Top 10 podotkla, že sa jej jednotlivé stretnutia na ceste za trofejou v aréne Spodek porovnávajú ťažko. "Tým, aká je Giorgiová pre mňa špecifická, keďže proti nej nemôžem hrať to, čo najviac milujem, to dnes bolo veľmi náročné na taktické zvládnutie. Podarilo sa mi to, čo považujem za obrovské plus." V pondelok Cibulková poskočí z 53. na 38. pozíciu v renkingu, po vlaňajšej takmer polročnej zdravotnej výluke sa finalistka melbournských grandslamových Australian Open 2014 šplhá nazad.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková už v myšlienkach smeruje k budúctýždňovému bratislavskému zápasu s Kanaďankami v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 družstiev žien: "Veľmi sa teším na celý tím, spoločné večere, je to taká príjemná vsuvka v rámci individuálneho športu. Dúfam, že v NTC bude ešte lepšia atmosféra ako v Katoviciach, kde ma povzbudzovalo veľa Poliakov, ale aj Slovákov. Urobím všetko pre to, aby som bola ´ready´. Trénovať začnem od utorka. Možno by som si dopriala aj viac oddychu, čaká ma však prechod z tvrdého povrchu na antuku."

Cesta Cibulkovej za titulom:
1. kolo: Carina Witthöftová (Nem., 82. vo svetovom rebríčku) 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3) za 184 minút
2. kolo (osemfinále): Jelizaveta Kuličkovová (Rus./109.) 6:2, 7:5 za 85 minút
Štvrťfinále: Francesca Schiavoneová (Tal./101.) 7:5, 6:1 za 77 minút
Semifinále: Pauline Parmentierová (Fr./113.) 7:5, 6:0 za 84 minút
Finále: Camila Giorgiová (Tal.-5/48.) 6:4, 6:0 za 75 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies