Cibulková: "Je to veľká výzva, môžeme byť hrdinky"

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 15:08 • 2 min
Cibulková: "Je to veľká výzva, môžeme byť hrdinky"

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková má k miestu svojho najbližšieho súťažného vystúpenia pozitívnu citovú väzbu.

slovakia

left justify in out

"Predvlani som na Kremlin Cupe získala môj prvý titul. Na Moskvu teda nedám dopustiť, mne je to tam veľmi sympatické, hoci teraz budeme hrať v inej hale, než sa koná ten turnaj. Do Ruska sa veľmi teším, milujem reprezentovať," vyhlásila jednotka tímu SR na stredajšej tlačovej besede v Bratislave pred budúcotýždňovým semifinále svetovej skupiny Pohára federácie 2013 reprezentačných družstiev žien proti domácim Ruskám, ktoré sa uskutoční na antuke v hale Krylatské.

Semifinalistka parížskeho grandslamového Roland Garros 2009 na najpomalšom podklade Cibulková po obhájení prieniku do osemfinále na tvrdom povrchu v Miami nastúpi bez antukového turnaja za sebou. Tohto faktoru v kombinácii s trojtýždňovou pauzou sa však neobáva, vopred takto koncipovala svoje plány: "Vždy na začiatku antukovej časti sezóny som mala problémy so slabinami. Rozhodli sme sa teda vydať touto cestou. V Miami som odohrala dobré zápasy a verím, že mi na Fed Cupe nebude chýbať antukový turnaj. Som už dosť skúsená na to, aby v tom nebol až taký rozdiel. Po Miami som mala pár dní voľno, už som ho potrebovala. Super som si oddýchla a od minulého pondelka sa doma pripravujeme. Priletel za mnou aj môj kondičný tréner. Verím, že sme nič nepodcenili, aby som tie slabiny mala v poriadku."

Tretí vzájomný duel Rusiek so Slovenkami sa pritom pôvodne mal konať na pevnom podklade. "Je výhodou, že Rusi napokon zmenili povrch na antuku, zapadá to do programu. S betónom by sa to skĺbilo ťažšie. Milujem antuku a verím, že aj ostatným našim babám to bude vyhovovať. Dúfam, že Fed Cupom dobre odštartujem moju antukovú časť sezóny, hoci to bude veľmi ťažký zápas. Ešte nikdy som však nebola v Pohári federácie takto ďaleko, prípadné finále je veľká výzva. Sme v pozícii, že môžeme len prekvapiť. Ak by sa nám to podarilo, budeme hrdinky," s úsmevom podotkla Cibulková a upozornila na fakt, že domáce prostredie nemusí byť pre "zbornú" vyložená výhoda: "Interne viem, že niektoré Rusky majú trošku problémy hrať doma, cítia tlak. Mohlo by nám to zahrať do kariet." Rusky zhodou okolností majú už siedmy raz v rade k dispozícii hostiteľské práva. Z ostatných štyroch zápasov neuspeli vo dvoch: predvlani vo finále s Češkami a minulý rok práve v semifinále proti Srbkám - zhodne 2:3.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková dobre pozná obe predpokladané ruské singlistky: "Maria Kirilenková hrala dobre už vlani a aj teraz má zatiaľ vydarenú sezónu. Anastasia Pavľučenkovová čerstvo vyhrala turnaj v Monterrey, hoci na tvrdom povrchu. Mojím tajným tipom je, že napokon nastúpi Svetlana Kuznecovová, ale ja obvykle tipujem zle a budem rada, ak mi tento tip nevyjde. Je pravda, že možno ide len o 'druhý' ruský tím, ak nastúpia bez Šarapovovej, Kuznecovovej či Petrovovej, ale aj spomenuté hráčky sú nepríjemné. Po dlhšom čase budú vo Fed Cupe favoritkami naše súperky. Dáme však do toho všetko a vari zlomíme tú nepriaznivú bilanciu." Slovenky majú proti Ruskám štatistiku 0:2, naposledy sa však tieto krajiny stretli v Pohári federácie už v sezóne 2001.

Pätnástka svetového rebríčka Cibulková potvrdila, že po Fed Cupe nebude hrať v Stuttgarte, prezradila však alternatívny program: "V Stuttgarte mi to nikdy nesedelo, ešte som tam nevyhrala ani zápas. Pôjdem však do Marrákešu, je to menší turnaj, hrá sa vonku, bude to trošku iné." Spomenutý turnaj strieda v rámci Maroka doterajší Fés.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies