Cibulková druhou Slovenkou s virtuálnou istotou OH 2016

NETKY.SK • 1 Február 2016, 14:43 • 2 min
Cibulková druhou Slovenkou s virtuálnou istotou OH 2016

BRATISLAVA - Dominika Cibulková je po Karolíne Schmiedlovej druhou slovenskou tenistkou, ktorá už nemusí sledovať pribúdanie bodov v súvislosti s právom štartu na OH 2016 a vo veľkom predstihu môže pokojne myslieť na Rio de Janeiro. Za šesť mesiacov z hodnoteného približne 10-mesačného obdobia (pri nezarátaní medzisezónnej prestávky - takmer celý november, plus kompletný december) už nazbierala o čosi viac bodov, než približne bude treba na prienik nad čiaru.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka Cibulková, teraz 66. v počítačovom poradí (výrazne sa do toho premietla vlaňajšia 5-mesačná absencia po operácii päty), má na konte 839 bodov v účelovom "Race" o olympijské hry. "Cut" na Rio sa bude nachádzať približne okolo 70. - 75. priečky v renkingu WTA (u mužov ATP) k 6. júnu 2016. Kvalifikuje sa 56 najlepších pri splnení základných kritérií na počet vystúpení v tímových súťažiach (plus 6 miesteniek od ITF a 2 pozvánky z portfólia tripartitnej komisie - dovedna teda 64 hráčok), ale z každej krajiny môžu v Brazílii štartovať iba štyri singlistky. Vzhľadom na predchádzajúce skúsenosti sa dá posun hranice nadol predpokladať na uvedenú úroveň. Na 70. pozícii v aktuálnom hodnotení figuruje Belgičanka Kirsten Flipkensová s 833 bodmi. Cibulková by sa teda do Ria pravdepodobne dostala aj v prípade, že by počas najbližších štyroch mesiacov nepridala ani jediný bod.

Renkingovo už absolútne nepochybnú istotu zo Sloveniek od jesene má Karolína Schmiedlová (aktuálne 1332 b.), o prítomnosť pod piatimi kruhmi ju môžu obrať iba zdravotné problémy alebo naozaj ohurujúca výkonnosť minimálne štyroch krajaniek vrátane Cibulkovej vo zvyšnom sledovanom období. Magdaléna Rybáriková zatiaľ nazbierala 550 bodov, Jana Čepelová 285 a Daniela Hantuchová 252, prvá menovaná je teda na pomerne solídnej ceste, ďalšie dve spomenuté musia veľmi výrazne pridať. Medzi mužmi je Lukáš Lacko na 380 bodoch a Martin Kližan ich získal 300, akokoľvek by pohľad na terajší svetový rebríček (109., resp. 44. pozícia) signalizoval opačné interné poradie. K dispozícii už bude iba jedno grandslamové podujatie zo štyroch počas hodnoteného obdobia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies