Cibulková dosť pravdepodobne zostane v Top 10 k 9. júnu

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 14:42 • 2 min
Cibulková dosť pravdepodobne zostane v Top 10 k 9. júnu

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková dosť pravdepodobne zostane v Top 10 svetového rebríčka WTA vo dvojhre k 9. júnu po parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros, na ktorom v 3. kole prehrala s Austrálčankou Samanthou Stosurovou.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka figuruje v neoficiálnej prepočtovej online verzii renkingu po skončení osemfinále vo francúzskej metropole na 9. pozícii a matematicky sa pred ňu môžu dostať ešte štyri hráčky - Ruska Maria Šarapovová, Talianka Sara Erraniová, Kanaďanka Eugenie Bouchardová a Španielka Carla Suárezová-Navarrová. Ruska, Kanaďanka a Španielka však zhodne sú v hornej polovici "pavúka", takže len jedna z nich sa môže dostať do finále, čo by aj Suárezovej-Navarrovej stačilo na posun nad Cibulkovú, pričom semifinále je pre všetky tri v tomto zmysle málo. 

 

Erraniová sa nachádza v dolnej sekcii žrebu a na predstihnutie Cibulkovej takisto potrebuje finálovú účasť (vo štvrťfinále bude jej súperkou Nemka Andrea Petkovicová, v prípadnom semifinále by to bola lepšia z duelu Rusky Svetlany Kuznecovovej s Rumunkou Simonou Halepovou). Ak teda finále nebude zložené z dvoch z predmetnej štvorice, slovenská jednotka zotrvá v prominentnej desiatke aj po medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona