Cibulková: Cítim, že môžem dosiahnuť najlepší renking a výsledky

NETKY.SK • 20 Február 2017, 15:06 • 2 min
Cibulková: Cítim, že môžem dosiahnuť najlepší renking a výsledky

DUBAJ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková zastáva názor, že musí trvať na svojich prioritách, ak chce stúpať v renkingu, uvádza web Khaleej Times v súvislosti s februárovou absenciou členky Top 5 v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

"Bolo dobré, že som nehrala. Mala som čas pripraviť sa na Dauhu a výrazne mi to prospelo. Z tohto dôvodu som v Katare zahrala dobre," povedala 27-ročná Bratislavčanka v nedeľu počas mediálneho termínu už na turnaji WTA Premier 5 Dubai Duty Free Tennis Championships na tvrdom povrchu v Dubaji v SAE.

"Hrám vo Fed Cupe od pätnástky, čiže viac ako tucet rokov. Vždy to negatívne ovplyvnilo môj turnajový program. Po asociačnom termíne som bývala uťahaná a ak na tú súťaž pristúpite, musíte rátať s tým, že nebudete pripravený na nasledujúci turnaj. Vyhlásila som teda, že sa budem koncentrovať na individuálnu kariéru a tento rok Fed Cup vynechám. Nechcem povedať, že už som v ňom toho urobila dosť, ale hrala som ho každý rok," upozornila úradujúca koncosezónna majsterka sveta WTA z októbrového Singapuru.

"Čoraz viac tenistiek nehrá vo Fed Cupe. Ja som už staršia a zrelšia a uvedomujem si, že moja kariéra nepotrvá naveky. Momentálne cítim, že môžem dosiahnuť najlepší renking a výsledky, všetci občas musíme byť trochu sebeckí," podotkla Cibulková.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR bola vo februári v semifinále v Petrohrade aj spomenutej Dauhe. Dvakrát nevyužila priamu šancu posunúť sa na štvrtú pozíciu v hodnotení a vo finále dokonca zaútočiť na tretiu. Prehrala s kazašskou reprezentantkou Juliou Putincevovou a Češkou Karolínou Plíškovou.

"Počínala som si však značne konzistentne... Samozrejme, na oboch turnajoch som chcela dosiahnuť ešte viac. Petrohrad bol iným príbehom ako Dauha. Moje semifinále nebolo dobré a premietlo sa to aj do pocitov po ňom, bola som nahnevaná. V Katare som sa však opäť cítila na kurte dobre a zdolala som Samanthu Stosurovú, čo sa mi nikdy predtým nepodarilo, dodalo mi to veľa sebavedomia. Zápas s Karolínou Plíškovou napriek nezdaru bol skvelý, mala som veľmi blízko k úspechu. Po Dauhe sa teda cítim fakt dobre," glosovala Cibulková.

Slovenská jednotka má v 1. kole v Dubaji voľný žreb. V 2. kole sa stretne s Ruskou Jekaterinou Makarovovou. Ľavorukej univerzálke môže odplatiť prehru 2:6, 7:6 (3), 3:6, ktorú inkasovala 21. januára v 3. kole melbournských grandslamových Australian Open. Aj tento týždeň teoreticky má v dosahu tretiu priečku vo svetovom rebríčku.

Slovenky aj bez Cibulkovej 11. - 12. februára zvíťazili 3:2 nad domácimi Taliankami na antuke vo Forli v 1. kole II. svetovej skupiny PF a 22. - 23. apríla budú v play-off o elitu hostiť Holanďanky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies