Cibulková chce po úspechu v Paríži pokračovať s trénerom Miklušičákom

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 10:59 • 2 min
Cibulková chce po úspechu v Paríži pokračovať s trénerom Miklušičákom

Cibulková chce po úspechu v Paríži pokračovať s trénerom Miklušičákom - Tenis Po úspešnom vystúpení v Paríži rovnako ako pred tromi rokmi klope na bránu najlepšej svetovej desiatky. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa vďaka zisku 500 bodov za štvrťfi

slovakia

left justify in out

img

Po úspešnom vystúpení v Paríži rovnako ako pred tromi rokmi klope na bránu najlepšej svetovej desiatky. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa vďaka zisku 500 bodov za štvrťfinále na Roland Garros priblížila k cieľu, ktorý si vytýčila na začiatku roka. Tesne pred začiatkom antukovej sezóny ukončila spoluprácu s Chorvátom Željkom Krajanom a začala trénovať pod vedením dovtedajšieho sparingpartnera Petra Miklušičáka, čo sa ukázalo ako dobrý ťah.
      V Barcelone prehrala až vo finále s Taliankou Sarou Erraniovou, v Ríme, Bruseli i na druhom grandslamovom turnaji roka sa dostala medzi najlepšiu osmičku. Na parížskej antuke zdolala prvýkrát v kariére Američanku Vaniu Kingovú i Španielku Mariu Jose Martinezovú Sanchezovú a v osemfinále vyradila svetovú jednotku Bielorusku Victoriu Azarenkovú. Nad jej sily bola až Austrálčanka Samantha Stosurová, ktorá Cibulkovej nedovolila vyrovnať grandslamové maximum z roku 2009. "V Paríži som prežila úžasných 10 dní. Už na turnajoch v Ríme i Bruseli som odohrala výborné zápasy a mám veľkú radosť, že dobrá forma kulminovala práve na Roland Garros. Za úspech v Paríži vďačím vo veľkej miere môjmu tímu, ktorý mi dodal veľa pozitívnej energie," povedala Cibulková na štvrtkovej tlačovej konferencii na pôde Slovenského tenisového zväzu.
      Slovenská jednotka chce pokračovať v spolupráci s trénerom Miklušičákom aj na ďalších turnajoch vrátane Wimbledonu. "Zmena trénera bola dobrým riešením. Željko Krajan mi dal tenisovo veľmi veľa, no v posledných týždňoch našej spolupráce som sa cítila pod veľkým tlakom, každú prehru som vnímala frustrujúco. Peťo Miklušičák doladil niektoré veci a pričinil sa o to, že tenis mi opäť prináša potešenie. Zlepšila som bekhendy po čiare i servis, začala som viac využívať stopbaly, čo sa premietlo do úspešných výsledkov v Paríži. Tento týždeň by sme si mali spolu sadnúť a zhodnotiť uplynulé turnaje, no pevne verím, že sa dohodneme na pokračovaní spolupráce minimálne na US Open," dodala Cibulková.
      Vlaňajšia víťazka turnaja WTA v Moskve začne počas víkendu s prípravou na trávnatú časť sezóny. "V sobotu alebo v nedeľu by som mala začať trénovať na tráve v Kopčanoch. Na budúci piatok odlietam do holandského Hertogenboschu, kde som vlani postúpila do semifinále a potom ma čaká Wimbledon, kde obhajujem štvrťfinále. Ak by sa mi v All England Clube podarilo obhájiť body z vlaňajška, zrejme vynechám Stanford alebo San Diego. Po úspechu v Paríži som sa opäť priblížila k najlepšej svetovej desiatke, no nemôžem si to až príliš uvedomovať a dostávať sa pod nejaký tlak. Na kurte sa teraz cítim uvoľnenejšia ako predtým a keď mi aj nejaký gem nevyjde podľa predstáv, nerobím z toho žiadnu vedu. Snažím sa myslieť pozitívne."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies